Moestuinieren wordt steeds populairder. Met het terugkerende succes van de moestuintjes van Albert Heijn, de zoektocht naar nieuwe hobby’s tijdens corona en de lente die op komst is, denk jij misschien ook aan het beginnen met moestuinieren. Er zijn veel verschillende opties om dit te doen. Van een kleine moestuinkas voor de beginner die het eerst uit wil proberen tot een losstaande tuinkas in de tuin.
Kweekbak
Een kleine kweekbak is vaak de eerste stap voor een beginner die een paar kleine plantjes wil kweken. Ideaal om mee te testen of moestuinieren een duurzame hobby kan worden. Een kleine kweekbak kan op tafel staan of op zijn eigen pootjes en is een prima start voor wat kruiden als munt en basilicum. Je zet deze dan makkelijk in de keuken. Het is ook mogelijk om hier andere plantjes in te kweken, maar deze moeten dan later naar een ander plekje verhuizen
Muurkas
Een muurkas is al een hele stap groter. Al zijn deze verkrijgbaar in verschillende maten. Van een basic kas voor een paar planten tot de grootte van een serre. Deze kas vorm is daardoor heel veelzijdig. Zoals de naam suggereert is dit een kas die tegen een bestaande muur wordt geplaatst. Hierdoor is hij erg geschikt voor klimmende gewassen zoals tomaten, komkommers en paprika. Wanneer deze kas tegen de muur van een woning geplaatst wordt kan deze kas ook makkelijk op temperatuur blijven door de warmte die uit het huis komt. Daardoor kan hij ook als wintertuin gebruikt worden. Deze kas is ook ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt in de tuin.
Moestuinbak
Een moestuinbak is een verhoogde plantenbak in de tuin om in te moestuinieren. De planten staan hierdoor niet los in de tuin, maar ook niet in een kas. Een aantal voordelen van deze manier van moestuinieren is dat het in elke tuin of op elk balkon past, de grond warmt snel op doordat de zijkant van de bak ook opgewarmd wordt door de zon en het is overzichtelijk. Dit is een hele toegankelijke manier om te starten met moestuinieren, maar je bent wel beperkt door de seizoenen.