Als je een nieuwe woning hebt, dan komt er natuurlijk ontzettend veel op je af. Je moet allerlei dingen regelen omtrent de hypotheek, verschillende overheidsinstanties en je moet de woning ook nog eens inrichten en in sommige gevallen ook ‘afmaken’. Dit laatste kan met name een flinke klus zijn als de woning casco wordt opgeleverd. Als een woning casco wordt opgeleverd, dan wordt de woning kaal opgeleverd. De fundering staat er, de woning is wind-en waterdicht, er liggen dakpannen op en de deuren en ramen zitten erin. De rest dien je in dit geval zelf te regelen. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je er namelijk meer over!
De vloer
De vloer in een casco woning dient nog volledig gelegd te worden. Voordat je een vloer kan laten leggen, laat je eerst de vloer egaliseren. Nadat de vloer geëgaliseerd is kun je de ondervloer hierop plaatsen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de PVC-vloer, de laminaatvloer of de houten vloer. Een gietvloer kan vaak direct op de geegaliseerde vloer gelegd worden.
Een ondervloer zorgt ervoor dat de vloer niet direct op het gebouw ligt. Dit zorgt er met name voor dat de vloer langer meegaat en niet beschadigd raakt. Nadat de ondervloer geplaatst is kun je de normale vloer er overheen leggen!
Hypotheek
Het afmaken van de opgeleverde woning kost natuurlijk een hoop tijd en geld. Dit zijn over het algemeen gelukkig kosten die je kunt bijlenen in je hypotheek. Hierdoor heb je in ieder geval de mogelijkheid om de woning helemaal naar eigen wens in te vullen. Let er hierbij wel op dat de lening niet hoger kan worden dan de waarde van het huis. Is de woning bijvoorbeeld driehonderdduizend euro en leg je zelf hiervan twintigduizend euro in? Dan kun je nog maximaal twintigduizend euro extra hypotheek krijgen om de woning te verbouwen. Hoe meer geld je dus zelf kunt inleggen, hoe meer geld je ook van de hypotheek kunt lenen voor jouw droom aanpassingen.