Loading...
Keuken

Chocolade tips

Chocolade tips

Mijn zoete favoriet. Goed als troost of om iets mee te vieren. Van break-ups tot verjaardagen en Pasen, chocolade past bij elke gelegenheid en is iets wat ik standaard in huis heb. In deze blog een aantal tips voor het bewaren en gebruiken van chocolade.

Bewaren

Om de kwaliteit van je chocola zo goed mogelijk te houden is het belangrijk om deze op de juiste manier te bewaren. Tussen de 10 en 18 graden is eigenlijk ideaal voor chocola, maar daarvoor ga ik niet mijn thermostaat lager zetten. Tot 25 graden is nog helemaal oké voor je chocoladereep. Sommige mensen leggen hun chocola graag in de koelkast, maar het te koud bewaren kan de structuur van de chocola verpesten. Leg je chocola dus gewoon lekker in de kast of eet het gauw op. Als je wat zuiniger bent met je chocola is de houdbaarheidsdatum je misschien wel eens opgevallen. Deze kun je in de meeste gevallen gewoon negeren. Als de chocola er nog goed uit ziet en goed ruikt kun je deze gewoon blijven eten. Met deze bewaartips kun je wel een hele paaseieren groothandel leegkopen om je kast mee te vullen.

Chocolade cadeaus

Bijna iedereen houdt wel van chocolade toch? Dat maakt het ook zo’n perfect cadeau. Het is heel makkelijk om leuke cadeauverpakkingen te kopen met luxe pralinés en bonbons en het is net zo leuk om te krijgen! Ik kan die van Gust Royal zeker aanbevelen. Toch liever zelf iets maken? Koop dan wat repen naar keuze en smelt deze om tot iets anders. Je kunt hier zelf bijvoorbeeld pinda’s aan toevoegen voor pindarotjes of simpelweg omsmelten tot andere leuke vormpjes. Een ander leuke idee is het omsmelten van chocolade om een ijsstokje of lepeltje heen om er een roerstaafje voor warme chocomel van te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *