Loading...
BadkamerKeukenWonen

Vier tips om van rioolvliegjes in de badkamer af te komen

Weet jij hoe je van rioolvliegjes in de badkamer af komt? Het allerliefste wil je natuurlijk voorkomen dat die vliegjes daar ooit komen. Je houdt het doucheputje vrij van lange haren en zeepresten. Maar opeens zitten ze er dan toch, want op de een of andere manier is je waterleiding alsnog verstopt geraakt. Nu wil je zorgen dat ze zo snel mogelijk weer weg gaan. Geen zorgen! Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Soda en kokend water

Als je denkt dat de verstopping niet zo heftig is, dan kun je proberen deze zelf op te lossen. Zonder verstopping zijn er toch immers ook geen vliegjes? De makkelijkste manier om zelf van de blokkade in de leidingen af te komen, is door een pak soda met een liter kokend water te mengen en deze het putje in te gieten. Zorg dat je niet meer gaat douchen nadat je dit gedaan hebt. De volgende ochtend spoel je de leiding door met nog meer kokend water! Nu is de verstopping hopelijk opgelost. Of toch niet?

Een ontstoppingsveer

Als huisgemaakte middeltjes niet werken, is er nog een laatste redmiddel: de ontstoppingsveer. Rol de ontstoppingsveer helemaal uit en duw deze het putje en dan de leiding in. Bij een bocht draai je voorzichtig met het handvat. Zodra je de blokkade hebt gevonden kun je voorzichtig draaien en duwen totdat deze los komt. Een ontstoppingsveer is het laatste wat je zelf kunt doen om een verstopping te verhelpen. Hopelijk stroomt alles nu weer goed door en gaan de rioolvliegjes snel weg. Zo niet? Dan is er nog maar één optie.

De loodgieter

Mocht je echt niet weten hoe je van een verstopping af moet komen, dan kun je een loodgieter bellen. Een loodgieter is er echt niet alleen voor het repareren van leidingen. Onderhoud is ook belangrijk! Een verstopping valt daar onder. Eindelijk is de blokkade nu weg. Het water stroomt weer goed door en je kunt in alle rust douchen. Maar… hé? Zijn die vliegjes er nu nog?

De verdelger

Rioolvliegjes leven van schimmels en bacteriën en verspreiden deze door het huis. Zo komt het dat ze je ziek kunnen maken. Het is daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk van ze af weet te komen. Als dit zelf niet lukt, kun je de ongediertebestrijding bellen. Hij zorgt voor het verwijderen en weren van beestjes en insecten die voor overlast zorgen. Hij doet dit op een zo veilig mogelijke manier. Een huis omringd door een tent, zoals je dit in films ziet, is dus bijna nooit het geval. Verder kan de verdelger je helpen met het probleem in de toekomst te voorkomen. Hij geeft je tips of zelfs middelen om te zorgen dat je voorlopig niet weer met zo’n plaag komt te zitten.

One comment
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *