Loading...
InterieurWonenWoonkamer

Al je vragen over bio-ethanol haarden beantwoord

Door alle voordelen kiezen steeds meer huiseigenaren voor een bio-ethanol haard in plaats van een traditionele open haard of elektrische haard. Toch bestaan er nog steeds veel vooroordelen over bio-ethanol haarden en blijven veel vragen vaak onbeantwoord. Hoe zit het met de veiligheid, hoe lang kan ik ervan genieten en waar moet ik nog meer op letten bij de aanschaf? Stuk voor stuk terechte vragen waar wij de antwoorden voor hebben opgezocht. We zijn tot de conclusie gekomen dat een bio ethanol haard voor vrijwel iedereen geschikt is en vele voordelen biedt. Verder lezen over dit type sfeerhaard is dus op eigen risico!

 

Nieuwsgierig geworden? Lees verder en ontdek of een bio-ethanol haard wellicht ook wat is voor jouw interieur. 

 

Wat is een bio-ethanol haard en wat zijn de voordelen?

Laten we beginnen bij het begin door de vraag te beantwoorden wat een bio-ethanol haard precies is. In feiten is het een gewone haard, die geen hout maar bio-ethanol als brandstof gebruikt. Hierdoor heb je een hoop voordelen. Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat je geen rookkanaal nodig hebt. De haarden zijn afvoerloos doordat er geen rook en roet bij de verbranding vrijkomt. Hiermee komen we ook gelijk bij het tweede voordeel: de gezondheid. Omdat er geen schadelijke rook wordt geproduceerd is een bio-ethanol haard vele malen beter voor je luchtwegen. Daarnaast is de verbranding ook geurvrij. Je hoeft dus niet gelijk je hele outfit naar de stomerij te brengen en je haar te wassen na een avondje bankhangen met de haard aan!

 

Hoe veilig is een bio-ethanol haard?

Veiligheid is natuurlijk een zeer belangrijk punt als je een afweging maakt om al dan niet een nieuwe haard aan te schaffen. Zeker in een huishouden met jonge kinderen of huisdieren wil je niet dat er ongelukken gebeuren. Laten we helder zijn, bij een bio-ethanol haard is er sprake van echt vuur! Echte vlammen betekent echte hitte en dus is er brandgevaar als je hier onzorgvuldig mee om gaat. Toch is een bio-ethanol oplossing doorgaans vele malen veiliger dan een ouderwetse haard met blokken hout. Bij een dergelijke haard ben je echt fikkie aan het stoken. Bij een bio-ethanol wordt door middel van een speciale brander de bio-ethanol gedoseerd vrijgelaten waardoor de vlammen altijd van beperkte grootte zullen blijven. Zorg evengoed dat kinderen of dieren niet met het vuur in aanraking kunnen komen. Tot slot is het ook goed om te benoemen dat de dampen geurloos en gifvrij zijn. Dankzij de volledige verbranding hoef je je daar dus geen zorgen om te maken. Met de veiligheid zit het dus wel goed.

 

Hoe lang kun je genieten van een bio-ethanol haard?

Wederom een goede vraag waar we ingedoken zijn. Er is natuurlijk niet één sluitend antwoord te geven. Het type haard, de capaciteit van het reservoir en de stand waarop je hem laat branden zijn allemaal van invloed op de brandduur van een bio-ethanol haard. Toch kunnen we wel een rekensommetje maken ter illustratie. De meeste haarden hebben een reservoir van 1,5 tot 2 liter. Als je kwalitatief hoogwaardige vloeistof gebruikt, kun je 1 liter bio-ethanol ongeveer 2,5 uur laten branden. Als je je haard dus helemaal vult moet je er een goede avond van kunnen genieten. Ideaal dus! 

 

Hopelijk zijn al je vragen over bio-ethanol haarden nu beantwoord. We hebben concluderen dat het betaalbaar en veilig is, en je er lang plezier van hebt. Wat ons betreft is het dé oplossing voor iedereen die niet het gedoe van een open haard wil, maar wel de charme van echte vlammen wenst te ervaren.

One comment
  1. Josefien Schaken

    Voor ons is de bio-ethanol haard geen success. We hebben na lang overwegen de omschakeling gemaakt van normale gashaard naar een bio-ethanol haard en de overstap is geen goeie keuze gebleken.

    Er is niks mis met een/de bio-ethanol haard, alleen merken wij wel dat deze aan echte warmte ontbreekt. Ja, de vlammen zijn prima, maar wij hadden net een tikkeltje meer warmte verwacht. Dit kan ook komen omdat wij altijd een gashaard hebben gehad en dit toch net wat anders is. All in all zijn die biohaardjes best leuke en praktische haarden, maar voor mij gaat niets boven een echte gas/hout haard. Wij hebben onze haard gekocht op https://www.bioethanolhaard-shop.nl/ , een prima website met vriendelijke service. Onze naasten familie en vrienden kring hebben hun biohaarden hier ook vandaan, een aanrader dus (mocht U de stap willen nemen)!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *