Loading...
Interieur

Een landelijk interieur veranderen: met welke meubels begin je?

Soms dan stap je een woning binnen en dan denk je: zag mijn huis er maar zo uit. In dit artikel geven we je tips om je interieur te veranderen. Als je aangesproken bent door een landelijk interieur, dan krijg je in dit artikel tips welke meubels je moet veranderen om je interieur een landelijke uitstraling te geven. Uiteraard zijn het niet alleen de meubels die je interieur een landelijke uitstraling geven. Ook de accessoires spelen een belangrijke rol. Daarom geven we je ook tips over de accessoires die bij landelijke interieurs passen.

Landelijk interieur: een goede tafel is het halve werk

In een landelijk interieur kan een mooie tafel niet ontbreken. Een landelijke tafel is groot en robuust. Landelijke interieurs refereren aan het goede boerenleven. Het goede boerenleven speelt zich rond de (eet)tafel af. Hier wordt gegeten, geborreld en gelachen. Als je een landelijk interieur wilt krijgen, dan doe je er dus goed aan om een grote tafel aan te schaffen.

De tafel moet niet alleen groot zijn, maar ook gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Een tafel die gemaakt is van veel hout en een pure uitstraling heeft is een aanrader. Om zo’n stoere tafel kan je natuurlijk geen ielige stoeltjes plaatsen. Als je een landelijk interieur wilt krijgen, dan doe je er ook goed aan om mooie stoelen rond je stoere tafel te plaatsen. Denk aan royale stoelen, die bij voorkeur met stof of leer zijn bekleed.

Experimenteer eens en kies een landelijke bartafel

Heb je al eens aan een bartafel gedacht? Want ook in een landelijk interieur is een bartafel een slimme optie. Je zit net wat hoger dan aan een eettafel, bijvoorbeeld ideaal wanneer je nog wat ruimte in de keuken of woonkamer over hebt voor een hoog zitje. Vier landelijke barkrukken of barstoelen aan de landelijke bartafel en je kunt heerlijk genieten van bijvoorbeeld je ontbijt.

Een grote kast doet het goed in een landelijk interieur

Naast een mooie tafel kan een mooie kast in een landelijk interieur niet ontbreken. In een landelijk interieur past een grote kast waar je je boeken en glazen kwijt kunt. Uiteraard moet een dergelijke kast ook weer van natuurlijke materialen gemaakt zijn. Kies bij voorkeur voor een kast met een lichte kleur. Een kast met een donkere kleur is vaak veel te massief, waardoor je interieur een vrij bedompte uitstraling kan krijgen. Om dit te voorkomen kan je beter kiezen voor een kast met een lichte kleur.

Het is niet echt een meubel, maar een mooi kleed mag niet ontbreken

In een landelijk interieur mag een mooi kleed ook niet ontbreken. Een mooi kleed zorgt ervoor dat de uitstraling van je interieur een stuk robuuster wordt. Een kleed zorgt er ook voor dat er weer een ander soort materiaal in je inrichting voorkomt. Een landelijke inrichting is een mooie inrichting, maar het gevaar is een beetje dat hout een te dominant materiaalsoort wordt. Door een kleed in je landelijke interieur te plaatsen doorbreek je deze houtdominantie. Daarnaast zal je ook merken dat het geluid van geluidsinstallatie een stuk beter zal klinken op het moment dat je een groot vloerkleed op de vloer plaatst.

Een landelijke inrichting: dit heb je nodig!

Als je je huis snel een landelijke uitstraling wilt geven dan doe je er goed aan om de volgende meubels het eerste te vervangen. In de eerste plaats doe je er goed aan om te zorgen voor een landelijke tafel. In de tweede plaats doe je er goed aan om te zorgen voor een landelijke kast. En in de derde plaats doe je er goed aan om te zorgen voor een mooi, landelijk vloerkleed. Als je deze meubels/accessoires vervangt heeft je huis binnen mum van tijd een landelijke uitstraling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.