Loading...
Bouwen & Verbouwen

Gebruik dit als isolatie

Je huis isoleren is erg slim als je graag kosten wil besparen op de energierekening en als je verantwoordelijkheid neemt voor de planeet. Isoleren kan je het beste doen met de volgende materialen. 

PVC 

Voor veel toepassing in het huis wordt PVC gebruikt. Dit synthetische materiaal is zo gemaakt dat het goed de warmte vasthoudt. Dit wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in ramen om ze meer warmte binnenshuis vast te houden. Als de ramen vervangen moeten worden is het een goede keuze om voor PVC ramen te gaan. Deze kan je halen bij de specialist: PVC Ramen 

Steenwol 

Steenwol is een isolatiemateriaal (voor vloeren) dat is gemaakt van verschillende steensoorten zoals basalt en diabaas. Het wordt gebruikt om gebouwen te isoleren en is een goedkoop isolatiemateriaal dat bijna overal te koop is. Het is een isolatiemateriaal dat is gemaakt van verschillende soorten steen. Deze steenmassa wordt bij hoge temperaturen gesmolten en vervolgens weer met energie verwerkt. U begrijpt dat dit niet rationeel is, maar het is natuurlijk goedkoop en gemakkelijk. Isolatie is iets slechter dan glaswol, maar zorgt voor een betere geluidsisolatie. Let bij zachte dekens zoals steenwol en glaswol op vocht want daar kunnen ze niet tegen. 

Glaswol 

Glaswolisolatie wordt iets vaker gekozen dan steen, omdat het iets beter isoleert. Je kunt rollen glaswol naast steenwol in een ijzerhandel zien, en ze worden heel vaak gebruikt. Glaswol is een van de meest gebruikte isolatiematerialen vanwege het gebruiksgemak. Het is goedkoop en isoleert goed, maar het is niet milieuvriendelijk door onder meer de productie. Glaswol is een silicaat gemaakt van zand en gerecycled glas. Niet brandbaar. Mede daardoor is het zeer geschikt als vloerisolatiemateriaal. Glaswol kan jeuken en moet bij het hanteren beschermende kleding dragen. Kies voor dit isolatiemateriaal, eventueel met een aluminium laag. 

 EPS 

Het staat voor piepschuim. Het Engelse “geëxpandeerd polystyreen” bevat een afkorting. Het is een licht wit of soms grijs isolatiemateriaal. Het is gemaakt van polystyreen en is daarom een kunststof die algemeen bekend staat als geëxpandeerd polystyreen, tempex of hard geëxpandeerd polystyreen. Het isolerende witte materiaal is bijvoorbeeld herkenbaar als verpakkingsmateriaal om een tv of laptop in een doos te beschermen. Het wordt in de bouw gebruikt als isolatiemateriaal in de vorm van platen en parels. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *