Loading...
Tuin

Grasmatten voor in de tuin

Het leggen van grasmatten, of ook wel graszoden genoemd is gewoon de ideale manier om snel een prachtige gazon te krijgen. Echter is het neerleggen van een gazon niet voor iedereen weggelegd. Ben je benieuwd naar grasmatten of graszoden, kijk eens goed rond welke aanbieders online mooie aanbiedingen hebben.

De ondergrond egaliseren

Voordat je pas kan starten met het leggen van de graszoden is het belangrijk om een egale ondergrond te hebben. Bij een ondergrond wordt er wel vaak gedacht aan een zwarte grond en is de grond te bewerken is met hark. Indien de ondergrond te hard is, is het wel belangrijk dat deze wordt omgespit. Als je gaat starten met het egaliseren van de ondergrond begin je met het harken, denk daarbij ook aan de bestrating, de waterafschot en eventueel de planten die in het gazon staan en dan hark je de grond vlak. Wanneer dat gebeurd is, dan begin je met het walsen van de ondergrond. Dit zorgt er namelijk voor dat de ondergrond niet meer gaat zakken. Indien het na dit proces nog niet hard genoeg is dan herhaal je de stappen gewoon opnieuw. Het egaliseren zorgt er namelijk voor dat de ondergrond vlak en strak er bij komt te liggen.

Bemesten van de ondergrond

Als het egaliseren van de grond gebeurt is, kan er gestart worden met de ondergrond bemesten. Als je het snel en goed wilt doen, dan doe je dat met een speciale samenstelling (Marathon Repair), dat zorgt er namelijk voor dat de grasmatten snel aan de grond vasthechten. De bemesting die je dan gebruikt bestaat uit korrels.

Grasmatten leggen en op maat snijden

Na het egaliseren en het bemesten van de ondergrond is het tijd om het gazon te leggen en ga je beginnen met het uitrollen van de grasrollen. Het is daardoor wel van belang dat de zoden er netjes bij liggen en strak tegen elkaar liggen om naden en gaten te voorkomen. Na het leggen snij je alles op maat, bijvoorbeeld tegen de bestrating, schutting of om de planten. Dit kan je gewoon doen met een broodmes, hiermee kan je makkelijk vormen mee uitsnijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *