Loading...
Bouwen & Verbouwen

Houten Molenaarstrap

In een land waar de molen zo’n beetje centraal staat zijn de houten molenaarstrappen natuurlijk onmisbaar. Uiteraard is de trap niet alleen maar bedoeld voor het gebruik in een molen.

De losse steile houten trap

Het kenmerk van een houten molenaarstrap is dat hij steil geplaatst mag worden. Deze trap kun je vast laten plaatsen. Maar wist je dat er ook een losse variant van bestaat? Deze trap gebruik je wanneer je hem nodig hebt. Zodra je klaar bent haak je hem los en berg je hem eenvoudig op. Dat bespaart je veel ruimte.

Bepaal je eigen look

De trappen van hout worden geleverd in onbehandeld beuken- of grenenhout. Doordat het niet behandeld is kun je hem dus eenvoudig voorzien van een mooi kleurtje. Pas de steil van je trap van hout dus zelf aan bij je eigen omgeving. Het is ook mogelijk om de trap te oliën. Dat zorgt voor een mooie warme look.

Accessoires voor de molenaarstrap

Om de houten molenaarstrap veilig te gebruiken zijn er handige accessoires te verkrijgen. Dat zijn bijvoorbeeld stalen bevestigingsstangen. Deze stangen kun je krijgen in staal en met een zwarte coating. Het bevestigen van deze stangen doe je aan de onderkant van je verdieping. Met een set haken, die ook verkrijgbaar zijn in zwart en staal kleur, haak je de trap simpel vast. Hierdoor staat hij lekker stevig en kan echt niet meer onderuitglijden. Wewl zo veilig natuurlijk! Naast deze haken is er ook een leuning van hout verkrijgbaar. Deze leuning voor de molenaarstrap is zowel aan de linkerkant als rechterkant te plaatsen. Hiermee loop je veilig de trap op.

Lengte van de houten molenaarstrap

Je hebt molenaarstrappen van 6 tot en met 18 treden. Waarbij een  trap van 6 treden 125 centimeter lang is. Bij iedere extra trede gaat de ladder 20 centimeter omhoog. Daarbij gaan we tot 18 treden. Dat betekent dat de langste trap daarmee een afstand van meer dan 3 en een halve meter kan overbruggen. 

Houten molenaarstrap kopen bij Van Eldik LaddersBij Van Eldik Ladders hebben we meer dan honderd jaar ervaring in het maken van houten trappen. Dat betekent dat we jou het beste advies geven. Advies over welke trap het meest geschikt is voor jouw situatie. We helpen je altijd graag en bieden zelfs maatwerk. Heb je speciale wensen omdat je huis uniek is? Dan kunnen we meedenken over de juiste oplossing. We kunnen zelf aanpassingen doen in onze eigen werkplaats. Benieuwd? Bel ons dan komen we met een leuk idee voor je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *