Loading...
Bouwen & Verbouwen

Huis bouwen of verbouwen; wat zijn de voor- en nadelen?

Een huis kopen is een flinke klus en er kan flink wat tijd overheen gaan voordat je jouw droomhuis hebt gevonden. Voordat je begint met deze grote zoektocht, is het goed om te bepalen of je zelf een huis wilt laten bouwen of dat je een bestaand huis wilt kopen. Aan beide opties zitten voor- en nadelen. Wij zetten ze graag voor je op een rij, lees snel verder! 

Huis bouwen 

Het grote voordeel aan een huis bouwen is dat je zelf kan bepalen waar je wilt wonen. Een bestaand huis kun je niet verplaatsen naar een stad of dorp waar je wilt wonen. Je zult genoegen moeten nemen met de standplaats van het huis. Bij een huis bouwen koop je een kavel op een plek waar je wil wonen en bouwt daar jouw droomwoning. Een ander voordeel aan een huis bouwen is dat je jouw woning van a tot z kan inrichten zoals jij wil. Ieder detail aan de inrichting kun jij bepalen. Met een nieuwe woning heb je de kosten zelf in de hand. Je kunt het zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wil. Een oudere woning kopen kost vaak wat minder maar er komen vaak onvoorziene kosten bij. Een badkamer die aan vervanging toe is, verrotte kozijnen of andere reparaties. Oudere woningen komen vaak met gebreken waar je niet op berekend was. Nieuwe woningen hebben vaak een beter energielabel en zijn lager in energie verbruik. 

Huis verbouwen 

De aanschaf van een ouder huis is vaak goedkoper dan het bouwen van een huis. Bovendien zijn oudere woningen vaak karakteristiek en sfeervol. Denk bijvoorbeeld aan herenhuizen of huizen in de stijl van Amsterdamse school. Ze hebben prachtige raampartijen, erkers of prachtige glas-in-loodramen. Door deze woningen op te knappen en te verbouwen worden ze nóg mooier, energiezuiniger of ruimer. Dit zal de woning ten goede komen en daarmee ook jouw investering waard zijn. 

Benieuwd naar hoe je jouw huis kan financieren? Check dit! 


Geld lenen kost geld, en daar is niks aan gelogen. Een hypotheek is de meest voorkomende manier om een huis te kopen. Maar dat kan ook op een andere manier; door je geld te beleggen. Door jarenlang geld te beleggen, in bijvoorbeeld crypto munten, kun je jouw huis voor een gedeelte financieren. Benieuwd naar hoe je dit kan doen? Kijk dan eens op www.anycoindirect.eu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *