Loading...
Bouwen & Verbouwen

Keukentrappen

Het meest gebruikte hulpmiddel in huis. De oerdegelijke keukentrappen. Ze zijn er in veel vormen en maten. Daarom snappen we het goed wanneer je het lastig vindt om een goede nieuwe keukentrap uit te kiezen. Daarom hebben we in dit blog een overzicht gemaakt van de meest gebruikte trappen.

Houten – of aluminium keukentrap

De meest voorkomende trappen zijn van hout of aluminium. Dat is daarom ook de eerste keuze die gemaakt moet worden. Maar welke is dan het beste? Dat is niet te zeggen omdat het afhankelijk is van jouw specifieke situatie. De houten trappen hebben de eigenschap dat ze wat zwaarder zijn. Dat komt omdat hout natuurlijk massief is. Dat betekent weer dat de keukentrap van hout dus heel stevig is. Aluminium is lichter maar minder stevig. Je verplaatst deze trap wel iets makkelijker.

Verschillende soorten trappen

Er zijn veel soorten keukentrappen. De trap, die ook wel huishoudtrap wordt genoemd, is grofweg verkrijgbaar in: enkele trap, dubbeltrap en de plateautrap. Daarnaast hebben we nog een speciale trap. Dat is de trapladder. Deze heeft sporten in plaats van treden. 

De enkele trap beklim je van een kant. Deze trap kun je het beste nemen wanneer je werkzaamheden vooral bestaan uit klusjes in het huishouden. Ze zijn makkelijk te verplaatsen en je zet ze snel even ergens neer. Ingeklapt nemen ze weinig ruimte in beslag. 

Een dubbeltrap gebruik je wanneer je vooral werkzaamheden boven je hoofd uitvoert. Denk aan elektrawerk aan het plafond. Of andere werkzaamheden aan een muur waarbij je lang op een plaats staat. Omdat je de trap van twee zijden kunt belopen, laat je hem ook daadwerkelijk vaker op dezelfde plaats staan. 

De plateautrap gebruik je weer wanneer je vaak op iets grotere hoogte werkt. Het plateau zorgt ervoor dat je ook op het bovenste plankje kunt staan. Zo kun je dus overal bij.

Welke hoogte keukentrap?

De keukentrap is er al van 50 centimeter hoog. Dit is een handige maat wanneer je alleen op zoek bent naar een hulpmiddel om je spullen net even wat makkelijker in de kast te kunnen zetten. Een huishoudtrap van vier tot zes treden is de ideale maat voor huishoudelijke klusjes. Hiermee kun je overal goed bij en hij is goed hanteerbaar in huis. Vaak heb je beperkte ruimte. Met deze trap voorkom je dat je overal tegenaan stoot. Een trap van 7 tot 10 treden is geschikt voor werkzaamheden aan het plafond. 

Koop je keukentrap bij Van Eldik Ladders.Nu je een goed beeld hebt van welke trap het beste bij je situatie past, weet je welke trap je gaat kopen bij Van Eldik Ladders. Daar heb je een groot assortiment aan keukentrappen uit voorraad leverbaar. Naast een grote voorraad hebben ze veel kennis in huis over deze trappen. Ze geven je daardoor altijd het beste advies. Bestel daarom je trap bij Van Eldik Ladders. Heb je hulp nodig? Kom langs in Ochten of bel met onze medewerkers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *