Loading...
InterieurWonenWoonkamer

Kleed jouw muren aan met deze 4 tips!

Je kent het vast wel; kale plekken op de muur in huis maar je hebt geen idee hoe je het kan opvullen. Een meubelstuk is misschien net iets te groot maar het is net iets te kaal om er niks mee te doen. Dit komt meestal voor in de hal, keuken of slaapkamer en juist daar is het een uitdaging om wat te bedenken. In dit artikel geef ik een aantal tips om je kale muur een make-over te geven!

Muurstickers

Plaats muurstickers aan de muren. De trend op het gebied van muurstickers zijn de “walltattoos”. Het is eigenlijk vergelijkbaar om aan te brengen als een muursticker maar alleen de omlijning wordt weergegeven. De walltattoo is een soort silhouet op de muur waardoor het er net even wat subtieler uit ziet dan een muursticker. 

Fotowand

Deze trend bestaat al een tijdje maar het blijft geweldig; een gepersonaliseerde fotowand. Dit is de ideale opvulling van je kale muur. Je kan er ook voor kiezen om de fotowand mee te laten veranderen met de stijl in huis, door simpelweg afbeeldingen te verwisselen. Hierdoor kan je inspelen op bepaalde kleuren en patronen in huis. Durf met een fotowand ook de hoogte in te gaan in plaats van alleen in de breedte. Hierdoor geeft het de ruimte een optisch hoger plafond. Win-win situatie! Kijk voor meer inspiratie op Modulari! Zij hebben de leukste en mooiste fotolijsten voor aan de muur!

Muur behangen

Door behang te plaatsen op een kale muur geef je een speelse look aan je woning. Kies ervoor om een patroon aan te brengen aan één wand. De wand wordt nu een eyecatcher in plaats van een leeg stukje muur. Een trend op het gebied van behang zijn grafische vormen en felle kleuren

Behanglijm

Als je ervoor gekozen hebt om te gaan behangen, dan heb je uiteraard behanglijm nodig. Kies voor de juiste behanglijm voor het behang. Het maakt namelijk een hoop verschil in hoe lang het behang mee gaat. Smeer het behang in met behanglijm en begin in het midden met plakken. Werk vervolgens door naar de buitenkant en plak nooit de stroken over elkaar heen. Als de stroken op de muur zijn geplakt, kan je de stroken plat strijken met een behangborstel.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om behang te kopen waarbij je in plaats van het behang, de muur besmeert met lijm. Vervolgens kan je het behang uit een rol van boven naar beneden aanbrengen en aan de onderkant, op de gewenste lengte, afknippen of bijsnijden. Deze optie is Beide opties leveren goed resultaat op. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *