Loading...
SlaapkamerTuinWonenWoonkamer

Meer schaduw op je terras? Overweeg deze opties

Wanneer de warme dagen in overvloed aanwezig zijn in ons koude kikkerlandje, zoeken we al snel de schaduw op. Natuurlijk is het heerlijk om een paar uurtjes van de warme zonnestralen te genieten, vooral in je achtertuin. Toch is het – zeker rond het middaguur – soms best lekker om even wat schaduw te creëren. In je achtertuin kun je dat gemakkelijk doen, namelijk boven je terras of zitplek. Zo kun je toch lekker in de tuin blijven zitten, zonder het gevoel te hebben dat je helemaal wegsmelt. We geven je graag wat tips.

Een zonnescherm

Als eerste willen we het graag even hebben over een zonnescherm, want deze kun je gewoon permanent aan je woning laten bevestigen. Dit heeft namelijk de meeste voordelen als het op schaduw aankomt. Je kunt deze namelijk zo ver mogelijk uitrollen over je terras als gewenst, dus je kunt heel snel meer schaduw verzorgen. Daarnaast zorgt het ook voor schaduw op je ramen, waardoor het minder warm wordt in de woonkamer. Als je het extra luxe wilt aanpakken, kun je kiezen voor een elektrisch zonnescherm. Met een druk op de knop zorg jij voor heel wat meters schaduw!

Een pergola met groen

Een andere optie is er eentje die meer groen in de tuin gaat brengen. Je hebt hier alleen wel wat geduld voor nodig, want deze kun je niet van de een op andere dag toevoegen aan je tuin. Je kunt namelijk een pergola neerzetten op een gewenste plek en hier klimplanten tegenaan laten groeien. Deze zullen via de pergola omhoogklimmen, welke je vervolgens richting kunt geven. Zo maak je als het ware een groen dak, waardoor je op de meest natuurlijke wijze kunt genieten van schaduw in de tuin. Het ziet er magisch uit, maar dit kost dus wel wat tijd.

Een zonnedoek

Tot slot benoemen we graag nog even de zonnedoek, welke de afgelopen jaren weer flink wat populariteit heeft verzameld. De zonnedoek (ook wel eens schaduwdoek genoemd) kun je op elke plek in je tuin ophangen, wat het een onwijs goede optie maakt als jouw zitplek achter in je tuin is. Deze kun je aan je schutting bevestigen of een ander hoog object, waarna je er gemakkelijk onder kunt zitten. Daarnaast kun je deze ook weer gemakkelijk weghalen en opbergen, zodat deze extra lang meegaat. Dit is dus echt een ideale, mobiele variant om schaduw in je tuin te krijgen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *