Loading...
Geen categorie

Plannen voor je pensioen

Er zijn verschillende stappen die je moet nemen om je pensioen te plannen. Om een ​​comfortabel, veilig en leuk pensioen te hebben, moet je genoeg geld sparen om alles te kunnen betalen. Plan je pensioen door na te denken over wat je na je pensionering wilt doen en wat je daarvoor nodig hebt. Vervolgens moet je kijken naar de verschillende soorten pensioenrekeningen die je kunnen helpen geld te sparen voor je toekomst. Je moet het geld dat je spaart investeren, zodat het kan groeien. Als je denkt dat je geen goede financiële planning kunt maken nu je pensioen in zicht is, is het volgen van een cursus over pensioenplanning het beste wat je kunt doen.

Volg een cursus pensioen planning

Pensioenplanning is iets dat aan populariteit en aandacht wint. Het kan echter te laat zijn voor degenen die de pensioengerechtigde leeftijd naderen om te meer te leren over beleggen en het opbouwen van inkomsten. De beste manier om je pensionering te benaderen, is door je in te schrijven voor een cursus die problemen met pensionering behandelt. Essenburgh biedt cursussen over pensioenplanning die je zullen helpen bij het plannen van vervulde en comfortabele pensioenjaren.

Meer informatie over je tijdsbestek

Je huidige leeftijd en wanneer je van plan bent met pensioen te gaan, zijn de eerste stappen in het maken van een goed pensioenplan. Hoe meer tijd je hebt tot aan je pensioen, hoe meer risico je kunt nemen met je portefeuille. Als je jong bent en meer dan 30 jaar hebt tot je met pensioen wilt gaan, moet je het grootste deel van je geld in riskante beleggingen zoals aandelen steken. Er zullen ups en downs zijn, maar historisch gezien hebben aandelen het over lange perioden beter gedaan dan obligaties. Het sleutelwoord hier is ‘lang’, wat minimaal 10 jaar of langer betekent. Ook heb je een rendement nodig dat hoger is dan de inflatie, zodat je je koopkracht kunt behouden als je met pensioen gaat.

Bepaal je pensioenuitgaven

Je moet realistische verwachtingen hebben over de hoeveelheid geld dat je gaat uitgeven als je met pensioen gaat. Op deze manier kun je erachter komen hoe groot je pensioenfonds moet zijn om deze kosten te kunnen dekken.  De meeste mensen denken dat wanneer ze met pensioen gaan, hun jaarlijkse uitgaven slechts 70% tot 80% zullen bedragen van wat het was voordat ze met pensioen gingen. Nauwkeurige doelen voor hoeveel je wilt uitgeven aan je pensioen helpen je bij het plannen, omdat meer uitgaven in de toekomst betekent dat je nu meer moet sparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *