Loading...
Interieur

Ruim je kast uit met deze tips

Het gebeurt ons allemaal wel eens. We hebben zoveel kleren dat het niet meer in de kast past. Tijd voor opruimen dus. Dit is misschien niet de leukste bezigheid, maar af en toe is het wel echt nodig. Als je dit nooit doet kun je namelijk niet alleen je kleren niet meer kwijt, maar is het ook lastiger om je favoriete kledingstukken te vinden in je kast. Gebruik daarom deze tips om er voor te zorgen dat jouw kast niet meer uitpuilt met spullen.

Tip 1: Haal alles uit de kast

Het eerste wat je doet bij het opruimen van je kast is alles er uit halen. Hierdoor kun je gemakkelijk je kleren sorteren en zie je meteen wat je allemaal nog hebt. Sorteer je kleding per categorie. Kijk hierbij ook naar kleding die je op hangt en kleding die je opvouwt. Heb je heel veel kleren en een hele grote kast? Dan kun je ook nog onderscheid maken tussen dingen die je wel en niet vaak draagt. Kijk natuurlijk ook naar het seizoen. Berg zomer- en winterkleren op wanneer je ze niet meer nodig hebt.

Tip 2: Gooi dingen weg

Dit wil natuurlijk niemand, maar soms is het echt nodig om dingen weg te gooien. Dat jurkje bijvoorbeeld, dat je al 3 jaar niet meer aan hebt gehad. Gooi alle kleren die je niet meer past of al langer dan een jaar niet meer hebt gedragen weg. Zo creëer je een heleboel ruimte. Kun je dit niet over je hart verkrijgen? Dan kun je een doos op maat laten maken om je kleren in op te bergen. Zet ze vervolgens in een berging of garage om meer ruimte over te houden in je kast.

Tip 3: Efficiënt opbergen

Ruim je spullen efficiënt op. Gebruik bijvoorbeeld manden, ladeverdelers en kledinghangers. Doe hier je sokken en ondergoed in om rommel in je kast te voorkomen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *