Loading...
Slaapkamer

Snurken: wat helpt wel en wat helpt niet

Snurken: wat helpt wel en wat helpt niet

Wist je dan Nederland ruim 4 miljoen chronische snurkers telt? 20 tot 50 procent van de mannen snurkt en 10 tot 25 procent van vrouwen. Het is erg vervelend als je hier last van hebt en het kan ook ongezond voor je zijn. Hoe kom je er dan vanaf? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Antisnurk beugel

Een antisnurkbeugel is een bitje wat je over je bovengebit plaatst. Door dit bitje worden je kaken in een positie gehouden waardoor er meer ruimte wordt gecreëerd achter in de keel. Snurken wordt namelijk veroorzaakt door het klapperen van de zachte delen achter in je keel omdat hier op dat moment te weinig ruimte is. Om op effectieve wijze van snurken af te komen kun je dus het beste een anti snurk beugel bestellen.

Niet te veel drinken

Het klapperen van de zachte delen in je keel wordt meestal veroorzaakt doordat de spieren in je keel verslappen wanneer je slaapt. Daardoor gaan de zachte delen een beetje meer hangen en kan het vervelende snurkgeluid ontstaan. Als je veel alcohol drinkt heeft dit ook een verslappend effect op de spieren, daardoor kun je veel makkelijker of zelfs harder snurken na een avondje flink drinken.

Afvallen

Overgewicht kan ook een oorzaak zijn van snurken, of het snurken verergeren. Als je overgewicht hebt kan het dus helpen om wat af te vallen. De reden dat overgewicht hier effect op heeft is omdat je hierdoor meet vetweefsel kan hebben rond de keel. De zachte delen van de keel klappen dan makkelijker tegen elkaar aan. Als je geen overgewicht hebt hoef je natuurlijk niet af te vallen, dan heeft dat geen zin.

Ananas plant op de slaapkamer

Een ananasplant op de slaapkamer zou helpen snurken tegen te gaan. Dat werkt natuurlijk niet zo. Dit is een mythe die al enige tijd over het internet zweeft maar hier is niets van waar. Als je hierboven de uitleg hebt gelezen over snurken zal dat ook duidelijk zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *