Loading...
Geen categorie

Typisch Nederlands: dit heeft iedereen in huis

Nederlandse huishoudens hebben misschien veel overeenkomsten met bijvoorbeeld Noord-Amerikaanse huishoudens, maar toch zijn er dingen die typisch Nederlands zijn. In veel Nederlandse woningen liggen er spullen die zullen verraden dat er Nederlanders wonen. Aan een Nederlandse vlag met stok had je waarschijnlijk al gedacht, maar er zijn nog veel meer spullen die elke Nederlander misschien wel in huis heeft liggen!

Een typisch Nederlandse vensterbank

Ten eerste is het zeer Nederlands om op de vensterbank allerlei voorwerpen ter versiering te hebben staan. Nederlandse vensterbanken lijken soms wel etalages door de hoeveelheid spullen die zijn uitgestald. Deze voorwerpen zijn voornamelijk naar buiten gericht, opdat iedereen die langsloopt de etalage goed kan bekijken. Nederlandse huizen hebben vaak grote ramen, wat het zicht op de vensterbank vanaf buiten alleen maar beter maakt. Naast planten zijn de meest voorkomende voorwerpen op vensterbanken misschien wel keramische beeldjes. Veel van deze keramische beeldjes zijn echt of nagemaakt Delfts blauw, zoals boertjes en boerinnetjes die elkaar een kus geven. Dit is misschien wel het meest beroemde tafereel en is in Zaandam zelfs in het groot te zien. Als een huis deze keramische beeldjes niet heeft, dan staan er vast wel een paar Boeddhabeeldjes. Hoewel het religieuze afbeeldingen betreft zijn in Nederland vooral bedoeld als decoratie.

De spullen in de keuken

Een huishoudelijk hulpmiddel dat in Nederland enorm populair is geworden is de flessenlikker. Hiermee haal je de laatste restjes uit elke pot. Denk bijvoorbeeld aan het laatste beetje tomatensaus dat altijd in de glazen pot achterblijft. Met een flessenlikker haal je dit er zo uit. Naast een flessenlikker is de kans groot dat er ook een kaasschaaf in een willekeurige Nederlandse keukenlade licht. Nederlanders zijn dol op kaas en voor de meeste Nederlandse kazen heb een kaasschaaf nodig om er mooie plakken af te snijden. Wat ook vrij Nederlands is zijn de twee soorten keukendoeken die er in elke Nederlandse keuken hangen. In Nederland maakt men onderscheid tussen een theedoek en een handdoek. Voor het afdrogen van de afwas gebruik je een theedoek en voor je handen een handdoek. In een Nederlands huishouden moet je dus opletten dat je de juiste keukendoek gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *