Loading...
Bouwen & Verbouwen

Waar moet je op letten bij het huren van een container?

Ben je aan het klussen of aan het opruimen en wil je een afvalcontainer huren? Dan moet je met een aantal zaken rekening proberen te houden. Het is handig om jezelf in deze tips te verdiepen voordat je aan de gang gaat met het huren van de container. Kijk ten eerste eens welke afvalstoffen er in de container mogen. Bij het storten van afval moet je er rekening houden dat je verschillende materialen in verschillende containers stopt. Het is dus handig dat je goed weet welke materialen er geschikt zijn voor de container die je gebruikt.

Geef tijdig door wanneer de container moet worden opgehaald

Wil je dat de container op tijd wordt opgehaald, geef je verzoek dan op tijd door. Op deze manier weet je zeker dat de container op tijd wordt gewisseld, zodat je geen vertraging oploopt in je werk. Houd er ook rekening mee dat er op sommige dagen geen containers worden vervoerd. Maak hiernaast ook een zo goed mogelijke inschatting over hoeveel afval je weg zal moeten werken. Je kunt dan de juiste container kiezen voor het afval dat je gaat wegbrengen. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer je een te kleine container huurt. Een te grote container is minder erg, maar in dit geval betaal je voor iets dat je niet gebruikt.

Zorg voor voldoende ruimte en een veilige plek

Wil je een grote container huren, dan moet je ook zorgen dat er voldoende ruimte is bij je huis om de container neer te zetten. Het kan best voorkomen dat je een container huurt maar niet voldoende ruimte hebt om de container zelf te plaatsen. Naast een ruimte plaats moet de container ook op een veilige plaats staan. Een container die op een openbare plek staat en open is wordt vaak ook gebruikt door voorbijgangers. Zij gooien er hun eigen afval in en zorgen ervoor dat jij voor hun afval gaat betalen. Dit wil je natuurlijk liever niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *