Loading...
Slaapkamer

Waarom een satijnen nachthemd fijn is

Misschien slaap jij het fijnst in een oud t-shirt van jaren terug, volstaat een hemdje met onderbroek of slaap je juist zonder kleding. Er bestaat veel diversiteit in de manier van kleden rondom bedtijd. Ook toveren we de pyjama graag wat eerder uit de kast wanneer we toch niet meer van plan zijn het huis te verlaten. Want wat is nu fijner dan je favoriete serie uitkijken in een comfortabele pyjama. Onder de pyjama’s is satijn dan ook dé ideale stof. En laat ik nou net vier voordelen voor jou opgeschreven hebben om hier een nachthemd in uit te zoeken.

Minder wrijving met een satijnen nachthemd

In je slaap rol, draai en beweeg je je naar dé houding om lekker te slapen. Naast dat het rondraaien in bed medisch gezien klachten voorkomt, ontstaat er ook wrijving. Wanneer je een satijnen nachthemd draagt tijdens het slapen, zorgt deze stof voor minder wrijving.

Satijnen nachtkleding voelt glad aan

“Satijn is zo’n fijne stof”, is wat je mensen vast wel eens hebt horen zeggen. Technisch gezien is satijn de naam van de stofbinding. Het is een dicht geweven stof met een gladde glanzende bovenkant.  En juist deze gladheid is wat zo prettig is. Het zorgt bijvoorbeeld voor minder huidirritatie, vouwen en kreukels in de huid, maar verkleint ook de kans op vouwen en kreukels in de huid.

Satijn is vocht absorberend en luchtdoorlatend

Naast de glanzende uitstraling is een satijnen nachtkleding sterk vocht absorberend en luchtdoorlatend. In de zomer werkt dit lekker verkoelend, maar ook voor de personen met doorgaans een hogere lichaamstemperatuur.

Een gevoel van luxe

Voor iedere gelegenheid trek je natuurlijk aan waar je je fijn bij voelt. Thuis is dan ook vaak een plek waar het niet uit maakt hoe we eruitzien, zo lang de kleding maar lekker zit. Wel is het zo dat we ons beter voelen, wanneer we ook denken er goed uit te zien. Door de gladheid van satijn, oogt de stof erg luxe. Wanneer je thuis je eigen home-spa creëert om even te ontspannen door de drukte heen, draagt een gevoel van luxe zeker nog meer bij aan de gemoedstoestand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *