Loading...
Wonen

Wanneer is het verstandig om mijn huis te verkopen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je huis wilt verkopen. Misschien ben je niet meer tevreden met de grootte van het huis, zou je graag op een andere locatie wonen of heb je simpelweg geen andere keus door financiële problemen of een verandering in de gezinssituatie. Dan is er ook nog een groep wooneigenaren die hun huis uiteindelijk willen verkopen, maar hier nog geen haast bij hebben. Speciaal voor hen is het belangrijk om te weten wanneer het nou precies een goed moment is om het huis te verkopen. Indien dit mogelijk is, kan er dan gewacht worden op een gunstig moment.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren die een rol spelen bij de verkoop van een woning. Je kunt dit ook bespreken met Makelaar van Uffelen om zo tot een goede conclusie te kunnen komen.

Let op de woningmarkt

De woningmarkt is de afgelopen jaren bizar goed geweest. Kijk alleen maar naar het jaar 2022. De huizenprijzen stegen ongelooflijk snel. Hierdoor konden woningen voor ver boven de bestaande hypotheek worden verkocht. Dat betekende dat de wooneigenaren dik winst konden maken op de verkoop van hun woning. Hier kwam natuurlijk wel bij kijken dat ze ook een huis tegen een hogere prijs moesten kopen. Toch bood dit veel mensen wel de gelegenheid om eindelijk te verhuizen. Hoewel het woningaanbod zeer beperkt was.

Naar verwachting blijft de woningmarkt ook dit jaar goed. De enorme run op huizen is iets minder geworden en ook de huisprijzen zijn ietsje gedaald, maar er is nog zeker geen sprake van een instortende huizenmarkt. Dit is juist goed nieuws. Door de iets dalende prijzen, komt alles weer een beetje in balans en krijgen starters meer kans op een woning.

Wil je weten hoeveel jouw woning momenteel ongeveer waard is? Dan kun je deze laten taxeren, maar je krijgt ook al een goede indruk door de WOZ-waarde te controleren.

De vraag op de huizenmarkt

Wat voor type woning wil je verkopen? Is het eengezinswoning? Een echte starterswoning? Een vrijstaand huis? Een appartementje? Dit heeft allemaal invloed op hoe snel en tegen welke prijs de woning verkocht zal worden. Bedenk goed dat de tijden niet altijd hetzelfde zijn geweest. Wilde je vlak na het instorten van de huizenmarkt tussen 2008 en 2013 een vrijstaande woning verkopen? Dan was de kans groot dat je verlies draaide. Er was nog maar weinig vraag naar huizen en de markt leek volledig stil te vallen.

De juiste makelaar

Heb je nog even de tijd om je huis te verkopen? Investeer die tijd dan in de zoektocht naar de perfecte makelaar. Het is van essentieel belang dat er een klik is. Dat de makelaar niet alleen precies doorziet wat jij nodig hebt, maar ook dat er wederzijds vertrouwen is. Met de juiste makelaar kun je heel ver komen. Kijk daarom ook op de website, stel vragen en geniet van vrijblijvend advies. Zo bepaal je zelf het juiste moment met de juiste mensen om je heen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *