Loading...
Wonen

Wat is een inkjet-navulset?

Inkjet-navulset bestaat uit verschillende gereedschappen en inkt om de cartridge bij te vullen. Wil je de lege cartridge opnieuw gebruiken, dan heb je deze set gereedschappen nodig. Het kopen van een originele cartridge kan veel geld kosten. Als oplossing kunt u dus een hervulbare inktcartridge gebruiken. Dus wanneer de inkt kamer leeg is, kunt u deze bijvullen. De hulpmiddelen op de inkjet-navulset zijn afhankelijk van de cartridge die u gebruikt. Meestal bestaat deze navulset uit een patroonhouder, naald en navulinkt. De inkt wordt geleverd met een fles zwarte inkt en enkele flessen met magenta, cyaan en geel gekleurde inkt. 

Hoe injecteer je inkt in cartridges? 

Het proces van het injecteren van inkt in een hervulbare cartridge is eenvoudig. De navulinkt kan via de bovenkant van de cartridge worden geïnjecteerd. Het hangt echter af van het type cartridge dat uw printer gebruikt. Sommige printers hebben ink kamers die kunnen worden verwijderd. Het zal dus gemakkelijker zijn om de inkt te injecteren. Zorg ervoor dat u de inkt langzaam injecteert om overvulling te voorkomen die uw cartridge kan beschadigen. Nadat u de cartridge hebt bijgevuld, kunt u deze opnieuw in uw printer plaatsen. Probeer vervolgens iets af te drukken om er zeker van te zijn dat het hervul proces succesvol is. 

Kunnen alle soorten cartridges worden bijgevuld? 

Helaas kunnen niet alle cartridges worden bijgevuld als de inkt op is. Sommige printerfabrikanten geven een sensor of een chip op de cartridge. Deze chip kan het het vulproces op de cartridge voorkomen. Een andere functie van deze chip is om kopieerbeveiliging te bieden. Op deze manier werkt de printer niet als u geen originele cartridge gebruikt. U kunt de cartridge van andere fabrikanten niet gebruiken. U kunt echter veel tutorials op internet vinden over hoe u deze anti-navulbeveiliging kunt omzeilen. Dus als je de originele cartridge wilt vervangen door een hervulbare, moet je deze chip automatisch resetten. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *