Loading...
Keuken

Wat kost een gemiddelde keuken?

Ga je een nieuwe keuken kopen? Dit proces begint eigenlijk al bij het bepalen van het budget. De prijs van een keuken is van vele factoren afhankelijk, waardoor de prijs al snel uiteen kan lopen. We krijgen bij vaak de vraag: wat zijn de kosten van een keuken? We kunnen geen exact bedrag noemen, maar we hebben wel op een rijtje gezet met welke kosten je rekening kunt houden.

Afmetingen & de keukenopstelling

De grootte en afmetingen van de keuken bepalen natuurlijk al voor een deel de kosten van de keuken. Als je een grotere ruimte hebt, dan zal je sneller voor een grotere keukenopstelling kiezen. En hoe groter de keukenopstelling, hoe duurder de keuken vaak is. Je hebt dan immers meer materialen nodig, dan bij de keuze voor een kleine opstelling. 

De keukenopstelling

We benoemden net al even dat een grotere keukenopstelling vaak wat kostbaarder is dan bijvoorbeeld een kleine rechte keuken. Maar er spelen meer zaken mee als het om de keukenopstelling gaat. Zo kun je natuurlijk kiezen voor wel of geen bovenkasten, wat natuurlijk ook uitmaakt voor de prijs. Maar ook bijvoorbeeld de keuze tussen een hoge kastenwand of een rechte keuken met diezelfde lengte. 

Keukenapparatuur

Een ander element dat van invloed is op het kostenplaatje van je nieuwe keuken, is de keukenapparatuur. Zo heb je natuurlijk de apparatuur die vrijwel onmisbaar zijn voor een keuken, zoals de kookplaat en de koelkast. Dit kun je dan nog aanvullen met bijvoorbeeld een kokend waterkraan of een vriezer. Daarnaast is de prijsrange tussen de modellen en merken ook vrij breed, dus ook de keuze voor een bepaald model of merk kan best oplopen.

Materialen

Je hebt keuze uit verschillende materialen, ieder materiaal heeft dus ook weer een eigen prijsklasse. Zo is een natuurstenen werkblad kostbaarder dan een kunststoffen werkblad. Daarnaast zit er ook verschil in het materiaal fronten dat je kost. Bedenk van tevoren goed welke materialen bij jouw wensen en behoeften passen. Dan kun je hier rekening mee houden in je budget.

Montage

Nadat je de keuken hebt uitgezocht, moet deze natuurlijk ook nog gemonteerd worden. De kosten hiervan is ook per situatie verschillend. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er nieuwe meterkast nodig is of dat al het leidingwerk vervangen moet worden. Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan, komt er altijd een monteur of adviseur de huidige situatie beoordelen en de nieuwe keuken inmeten. Aan de hand daarvan stellen we de offerte voor je op. Bij Kitchen4All houden we namelijk niet van gedoe of kleine lettertjes, maar van eerlijkheid en transparantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *