Loading...
Tuin

Wat voor soort materialen kunnen worden gebruikt om pergola’s te bedekken?

Je pergola voegt een interessant element toe aan je buitenruimte, maar in tegenstelling tot een meer formele veranda, doet het niet veel om je uit de regen te houden. Als u op zoek bent naar opties om uw buitenstructuur te bedekken – permanent of alleen van seizoen tot seizoen – kunt u kiezen uit een willekeurig aantal materialen om het werk te doen. Sommige opties kosten natuurlijk veel meer dan andere.

Canvas

Misschien is de duurste optie om een ​​formele luifel op de pergola of onder de dakrand te installeren. Canvas wordt traditioneel gebruikt als tentmateriaal en kan bij behandeling water van het oppervlak afstoten. Het dure deel is niet noodzakelijkerwijs het canvas zelf, maar de installatie van een intrekbaar systeem waarmee het canvas over het pergola-gebied kan glijden wanneer je het nodig hebt, en dan weer omhoog rolt als je het niet nodig hebt. Hiervoor moet u waarschijnlijk een aannemer inhuren. Wat u ook kunt doen is een kant-en-klare pergola met doek kopen.

Luiken / lamellen

Een andere high-end optie – waarvoor meestal de hulp van een aannemer nodig is – is om een ​​set lamellen op de bovenkant van de pergola te installeren, gemaakt van hout, glasvezel of stevig plastic. De lamellen kunnen als afzonderlijke “flappen” over elke dwarsbalk van de pergola worden geïnstalleerd, waardoor ze naar boven kunnen worden gewikkeld om de zon de ruimte in te laten, of naar beneden om de regen buiten te houden.

Golfplaten

Een meer doe-het-zelfoptie voor de bovenkant van de pergola is om dakpanelen van gegolfd glasvezel op de horizontale balken bovenaan de constructie te installeren. Deze optie is niet alleen relatief goedkoop, maar laat ook het meeste licht binnen, omdat u kunt kiezen voor heldere of lichtgekleurde panelen. De keerzijde van deze optie is echter dat als ze eenmaal op hun plaats zitten, het lastig zal zijn om ze te verwijderen – wat betekent dat dit geen optie is die u wilt kiezen als u hoopt te wisselen tussen een ongedekte en overdekte pergola.

Zeil

Als u de pergola slechts tijdelijk wilt afdekken – of de andere opties zijn te kostbaar – is een andere optie om het gebied af te dekken met een zeil. Haak rubberen spanbanden of stoffen banden aan de hoeken van het zeil en bevestig het andere uiteinde aan een horizontale of verticale balk op de pergola. Hoewel dit geen langdurige optie zal zijn, kan het bij afwezigheid van een grote storm mogelijk een seizoen of twee duren. Je kan natuurlijk ook altijd in plaats van een zeil een schaduwdoek op maat laten maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *