Loading...
Tuin

Welke tuinmeubelen zijn onderhoudsarm?

Goede tuinmeubelen zijn voor veel mensen tuinmeubelen die weinig tot geen onderhoud nodig hebben. Ze willen niet ieder seizoen de houten tuinmeubelen opschuren en aflakken. Even met een doekje eroverheen is voldoende om te zorgen dat ze weer een jaar mee kunnen. Welke tuinmeubelen zijn onderhoudsvrij vraag je jezelf nu af? We zetten de mogelijkheden graag op een rijtje voor je.

Kunststof tuinmeubelen

Steeds meer tuinmeubelen worden van kunststof gemaakt. Het wordt tegenwoordig volop in één vorm gemaakt. Het is daarom één geheel. Het is gemakkelijk om te gebruiken en vaak verrassend betaalbaar. Daarnaast zijn het onderhoudsarme tuinmeubelen. De tuinmeubelen waar steeds meer mensen naar op zoek zijn. Er zijn verschillende opties denkbaar van de traditionele tuinmeubelen die van kunststof worden gemaakt tot de mooie loungesets. Er is veel keuze als het gaat om kunststof tuinmeubelen.

Aluminium tuinmeubelen

Niet alleen op de terrassen van cafetaria’s, kroegen en restaurants zie je steeds vaker aluminum tuinmeubelen. Ook bij iedereen thuis wordt steeds vaker gekozen voor een aluminium look. Het past compleet bij de industriële trend die je bij steeds meer woningen ziet. Het is natuurlijk verstandig om de stijl van binnen door te trekken naar de tuin. Zo wordt het allemaal één geheel. Het is prettig om hiervan te genieten. Door de optie om te kunnen wisselen met kussens ontstaat er de mogelijkheid om ook met de trends mee te gaan op het gebied van kleur. Kies voor all-weather kussens van een goede kwaliteit. Wanneer je ze een keer vergeten bent weg te halen is dit geen ramp. De aluminium tuinmeubelen vallen zeker in de categorie gemakkelijk te onderhouden. Het is hiermee een goede aanwinst voor veel mensen.

Wicker tuinmeubelen

De naam wicker zegt je mogelijk niets. Logisch! Wanneer we het echter hebben over kunststof geweven tuinstoelen of tuinmeubelen dan gaan er vast en zeker veel belletjes rinkelen. De tuinstoelen zijn heel gemakkelijk te reinigen en ideaal om van te genieten. Ze zijn heel stevig, onderhoudsarm en ze kunnen tegen regen, zon en zelfs vorst. De stoelen kunnen dus het hele jaar buiten blijven staan. Maak ze één tot twee keer goed schoon met een sopje en het is volop genieten van deze tuinmeubelen.

Tuinmeubelen van Polywood

Polywood wordt veel voor de tuintafelbladen gebruikt. Ze lijken veel op hout. Het is echter een kunststof. Ze worden veel gebruikt om de houten look tuintafels te maken. Daarnaast wordt het materiaal ook gebruikt om loungesets en tuinmeubelen van te maken. Het is een onderhoudsarm materiaal wat ook vuilafstotend is. Door haar natuurlijk look is het een zeer populair materiaal.

Kies verstandig

Het is belangrijk om de juiste keuze te maken wanneer je een nieuwe set tuinmeubels gaat kopen. Het is vaak een serieuze investering voor veel mensen. Doordat er veel mogelijkheden zijn is het slim om ze allemaal te bekijken. Op die manier is het mogelijk om de beste keuze voor jouw persoonlijke situatie te maken. Onderhoudsarm is hierbij uiteraard de basis om een nieuwe set tuinmeubelen te kopen. Daarnaast moet het ook mooi staan in de tuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *