Loading...
Slaapkamer

Zo maak je je slaapkamer winterproof

Als je een s’ ochtends vroeg uit bed bent gestapt en naar buiten bent gegaan weet je het gelijk, de winter is er. Het is officieel pas op 22 december echt winter, maar de kans dat de temperatuur onder 0 komt wordt steeds groter. Nu de kou er aan komt  is het tijd om je huis winterproof te maken. De sinterklaas- en kerstversieringen zullen binnenkort van zolder worden gehaald, maar is jouw slaapkamer eigenlijk wel winterproof? Wij geven je een paar tips om ook in jouw slaapkamer de winter door te helpen.

Zorg dat het niet gaat tochten in de slaapkamer

Tocht is nooit fijn, maar zeker in de winter wil je dit voorkomen. Het is dan ook verstandig om maatregelen te nemen, bijvoorbeeld je huis isoleren. Een tochtstrip langs het kozijn van de slaapkamerdeur en langs de ramen kunnen al heel erg helpen. Veel mensen die last krijgen van klachten als een stijve nek, blijken last te hebben van koude tocht in de slaapkamer. Dit is al een reden genoeg om je slaapkamer te isoleren, maar je bespaart er ook nog eens veel geld mee!

Ventilatie helpt enorm

Vooral in de winter is ventilatie erg belangrijk. Als je je kamer niet ventileert krijg je last van vocht. Je eerste gedachte is vaak om de ramen dicht te doen in de winter, vanwege de kou. Daardoor wordt de lucht echter wel vochtig en muf. Dit ruikt niet alleen lekker, het is ook nog ongezond! Kies er dus voor om de ramen dagelijks te openen of zorg er voor dat je een ventilatierooster hebt. Hiermee krijg je een betere luchtkwaliteit en slaap je beter en lekkerder!

Zorg voor een warme vloer

Veel nieuwbouwwoningen beschikken tegenwoordig over vloerverwarming. Dit is erg fijn, zeker als je s’ nachts naar de toilet moet en geen ijskoude voeten wilt hebben. Beschik je niet over vloerverwarming? Leg dan een warm vloerkleed neer of koop goede pantoffels. Mijn voorkeur gaat uit naar een vloerkleed. Dit help namelijk niet alleen tegen de kou, maar ziet er vaak ook goed uit voor de kamer! Als je liever pantoffels hebt is dat ook een goede keuze! Voor een laag bedrag heb je vaak al een mooi paar gevonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *