Loading...
Interieur

4 tips om het juiste kunstwerk voor jouw huis te vinden!

Kunst is onmisbaar in iedere woning. Het brengt je interieur niet alleen tot leven. Het biedt ook de mogelijkheid om jouw karakter te tonen. Je interesses te laten zien en je interieur een stuk persoonlijker te maken. Er bestaat namelijk niets persoonlijkers dan kunst. Op basis van de kunstwerken die een persoon in zijn huis hangt, kan je heel veel vertellen over zijn of haar persoonlijkheid. Maar hoe vind je eigenlijk het juiste kunstwerk? Waar moet je aan denken als je kunst aan de muur van Artihove in jouw huis wilt verwerken? Wij geven je graag 4 nuttige tips.

1.     Koop iets wat bij jou past

Dit geldt natuurlijk voor alles wat je voor je huis koopt, maar bij kunst misschien nog wel net een beetje meer. Waarom zou je voor iets kiezen wat niet tot jouw verbeelding spreekt? Wellicht omdat je beste vriend of vriendin een ander kunstwerk mooier vindt? Of omdat je je laat leiden door de meningen van familie? Of misschien wel omdat een kunstwerk dat gegeven werd als afscheid collega nu voor een leuk prijsje te koop is? Niet doen! Het leven is te kort om enkel anderen te plezieren. Dit kunstwerk hoort bij jou. Dan is het ook belangrijk dat jij het echt mooi vindt. Hetgeen wat jij mooi vindt weerspiegelt jouw persoonlijkheid.

2.     Kies de juiste kleuren

Het kleurenpalet van een kunstwerk is van groot belang voor de sfeer die deze zal hebben op je interieur. De kleuren dienen immers worden afgestemd op de rest van de ruimte. Bedenk maar eens hoe het zal zijn als je een zeer donker kunstwerk op een donkere muur hangt. Deze komt dan totaal niet tot zijn recht. Houd daarom rekening met de kleuren van de muren én de kleuren in de rest van het interieur. Zo creëer je één geheel en voorkom je dat het schilderij overschaduwd wordt door andere kleuren.

3.     Kijk verder dan enkel schilderijen

Bij kunstwerken denkt men eigenlijk al snel aan schilderijen. Maar waarom? Er zijn namelijk nog zoveel meer kunstobjecten verkrijgbaar. Wat dacht je van een stel prachtige sculpturen? Of een bronzen beeldje van de bronzen beelden winkel? De mogelijkheden op het gebied van kunst zijn eindeloos. The sky is the limit!

4.     De grootte bepalen

Het kiezen van de juiste maat van een kunstwerk is ontzettend belangrijk. Je wil natuurlijk niet dat je een prachtige sculptuur aanschaft en er vervolgens achter moet komen dat hier helemaal geen plaats voor is. Daarom is het belangrijk om eerst de beschikbare ruimte zo zorgvuldig mogelijk op te meten. Daarnaast moet je er ook over nadenken wat een bepaalde grootte doet met de ruimte. In een kleinere woning kan een veel te groot kunstwerk al snel te druk zijn. Houd dan ook niet alleen rekening met de beschikbare ruimte, maar ook met de grootte van het huis.

Interieurspecialisten adviseren meestal dat een kunstwerk maximaal de helft of driekwart van de ruimte mag beslaan. Wil je graag indruk maken met een gigantisch kunstwerk? Maar ligt dit eigenlijk net buiten je budget? Dan kan je er ook voor kiezen om meerdere kleine kunstobjecten op te hangen. Zo bespaar je niet alleen veel kosten, maar het geeft ook nog eens een interessante uitstraling aan jouw interieur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *