Loading...
Slaapkamer

4 tips voor een betere nachtrust in de zomer

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor de mentale en fysieke gezondheid. Dat weet iedereen. Toch blijkt uit onderzoek dat veel mensen toch nog te weinig slapen. Daarnaast zijn er ook mensen die zo vaak wakker worden, dat hun lichaam niet in een diepe slaap terecht komt. Ook dit kan van negatieve invloed zijn op de gezondheid.

Slaapproblemen kunnen uiteraard het hele jaar door voor komen, maar we zien ze over het algemeen voornamelijk terug in de zomer. Dit heeft een simpele oorzaak: door de warmte en het licht kunnen we moeilijker de slaap vatten en gaan we doorgaans ook later slapen. Hierdoor komen we uiteindelijk heel wat nodige uurtjes slaap tekort. Maar hoe doe je dat dan, lekker slapen als de nachten klam en heet zijn? Wij zetten 4 handige tips op een rijtje. Zo slaap je altijd als een roosje, zelfs in de zomer!

1.     Luchtig beddengoed

Allereerst is het belangrijk om eens nieuw beddengoed te kopen. Veel mensen liggen jarenlang onder hetzelfde beddengoed, maar vaak laten de materialen in de zomer te wensen over. Er zijn genoeg materialen die extra luchtig zijn voor de zomermaanden. Zeker wanneer je slecht slaapt zonder dekbed, kan een nieuw dekbedovertrek 1 persoon kopen zeker een slim idee zijn. Materialen als katoen en linnen zijn uitermate geschikt om de temperatuur in bed optimaal te houden.

2.     Neem een lauwe of warme douche

Een warme douche is misschien wel het laatste waar je op zit te wachten als de temperaturen stijgen, maar dit kan zeker helpen om je lichaamstemperatuur te verlagen. Dit klinkt wellicht tegenstrijdig, maar uit onderzoek is gebleken dat dit wel degelijk kan helpen. Zodra je een te koude douche neemt vernauwen de bloedvaten, waardoor je minder gemakkelijk kunt afkoelen. Als je juist voor een lauwe of warme douche kiest, gaan de bloedvaten openstaan en kan je beter warmte afvoeren.

3.     Kies voor een zomerdekbed

Veel mensen kunnen slecht in slaap komen als ze zonder dekbed in bed stappen. Een dekbed geeft tegelijkertijd wel heel veel warmte. Iets waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Een dekbed kopen bij Weidswonenenslapen is dan ook een slim idee. Er bestaan tegenwoordig zogenaamde zomerdekbedden. Deze geven wel een heerlijk geborgen gevoel, maar zullen je lichaam koel houden. Je kunt ook voor een 4-seizoenendekbed kiezen. Zo heb je voor ieder seizoen het juiste dekbed liggen. Dit is even een flinke investering, maar daar heb je ook jaren profijt van!

4.     Leg je kussen in de vriezer

Door enkel je hoofd af te koelen zal je merken dat je gehele lichaam minder warm zal voelen. Daarom is het een slim idee om je comfortabele silvana kussen eens in de vriezer te leggen of koelelementen in de kussensloop te leggen. Haal hem natuurlijk wel tijdig voordat je gaat slapen uit de vriezer, zodat hij even kan opdrogen. Zo val je op een heerlijk koel kussen in slaap en zal je veel minder last hebben van de enorme hitte. Je kunt er ook voor kiezen om een kruik in de vriezer te leggen. Sla er een doek omheen en je hebt de koelste knuffel ooit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *