Loading...
Bouwen & VerbouwenKeuken

5x tips voor het verbouwen van je keuken

Is jouw keuken al best verouderd en vind je het tijd voor wat nieuws? Dan kan het een goede optie zijn om je keuken te verbouwen. Een keuken verbouwen doe je echter niet even zomaar, hier gaat veel tijd en moeite in zitten. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een keuken verbouwen? Wij helpen je op weg en sommen wat tips voor je op!

Inspiratie opdoen

In de wilde weg de keuken verbouwen is uiteraard niet zo’n goed idee. Het verbouwen van je keuken kan best even duren en je moet er achteraf natuurlijk wel tevreden mee zijn. Daarom is het verstandig om als eerste genoeg inspiratie op te doen. In woonwinkels, op het internet of op social media: verzamel zoveel mogelijk. Zo krijg je namelijk een beter beeld van wat je mooi vindt en wat niet. Hierdoor wordt het makkelijker om in een later stadium definitieve keuzes te maken.

Houd rekening met de levertijd

Tegenwoordig kan het best een flinke tijd duren voordat een nieuwe keuken wordt geleverd. Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden met de verbouwing. Je wilt tenslotte niet in de rommel zitten als de keuken nog lang niet aangeleverd wordt. Vraag dus goed na waar je de keuken besteld hebt hoelang de levertijd is, zodat je een duidelijke planning kunt maken.

Slopen

Als je een nieuwe keuken hebt gekocht en weet wanneer deze geleverd wordt, kun je nadenken over de eerste stap: het sloopwerk. Je zou dit zelf kunnen doen, maar het is uiteraard ook een goede mogelijkheid om dit uit te besteden. De oude keuken moet weggehaald worden en de vloer- en wandtegels verwijderd worden. 

Vakmensen inschakelen

Als je twee rechterhanden hebt, kun je natuurlijk veel zelf doen bij de verbouwing van je keuken. Echter is het ook gewoon een goed idee om vakmensen in te schakelen voor de verbouwing, zodat je zeker weet dat alles goed verloopt. Aan welke vakmensen kun je denken? Naast een sloopmedewerker kun je bijvoorbeeld denken aan een stukadoor inschakelen, maar ook aan een loodgieter of tegelzetter.

Vloer kiezen

Je hebt een nieuwe keuken gekocht en de juiste mensen alvast ingeschakeld zodat deze paraat staan voor de verbouwing. Je bent dan al goed op weg. Wat nog een belangrijke stap is om te doen, is het kiezen van een nieuwe vloer voor in de keuken. Hierin heb je een ruime keuze. Een tegelvloer komt ontzettend vaak voor, maar het zou ook zeker mogelijk kunnen zijn om te kiezen voor een houten vloer of laminaatvloer. Wel is het belangrijk om bij een keukenvloer te kijken naar hoe vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk de vloer is. Je wilt tenslotte wel dat de vloer in de keuken voor een lange tijd mee kan gaan. Tevens is het goed om na te denken over of je vloerverwarming in de keuken wilt hebben of niet. Niet alle soorten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming, dus hier moet je goed rekening mee houden. 

Uiteraard komt er nog veel meer kijken bij een verbouwing van de keuken. Het verzamelen van inspiratie, rekening houden met de levertijd, het sloopwerk, stukadoor, loodgieter en tegelzetter inschakelen en het kiezen van een nieuwe vloer: het zijn slechts belangrijke onderdelen waar je aan kunt denken. Houd er rekening mee dat een keukenverbouwing veel tijd en moeite kan kosten. Echter moet je natuurlijk wel wat overhebben voor een gloednieuwe, mooie keuken in huis! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *