Loading...
Tuin

Tips voor makkelijk tuinonderhoud

Tips voor makkelijk tuinonderhoud

Een groene tuin met een grasveldje en een hoop planten is natuurlijk erg mooi, maar het kost ook wel wat onderhoud om het mooi te houden. Voor sommige is dit een heerlijk rustgevend klusje. Voor anderen, met minder groene vingers, is dit juist een vermoeiende dagtaak. Voor die laatste groep mensen hebben we een paar leuke en vooral makkelijke tips voor het tuinonderhoud!

Een robot grasmaaier

Naast een robot stofzuiger die automatische en constant je huis schoonhoudt, is er nu ook de robot grasmaaier die jouw grasveldje regelmatig maait en zorgt dat het er altijd netjes en kort bij ligt. De Robomow is hier een goed voorbeeld van. Het enige wat je hoeft te doen voor een perfect grasveld is het uitzetten van het maaigebied met wat touwtjes. Hierdoor ‘leert’ de grasmaaier waar je grasveldje ligt en vooral waar het ophoudt. Dit touwtje hoef je maar 1x te spannen en dit is een makkelijk en best leuk klusje. Daarna kun je lekker achterover gaan zitten terwijl de Robomow al het werk voor je doet. Als dit als muziek in je oren klinkt, kun je zo’n robot maaier aanschaffen bij Omnimatic.

Laat de herfstbladeren liggen

Het oneindig harken van bladeren in de herfst is iets waar veel mensen tegenop zien. Gelukkig is hier een hele goede tip voor die ook enorm goed is voor je tuin. De beste tip is namelijk om de bladeren gewoon te laten liggen. De natuur kan deze bladeren heel goed zelf opruimen. Ze verrijken de bodem en werken als voedingsstof voor de planten. Ook kleine dieren zoals egels vinden het erg fijn om gebruik te maken van de bladeren. Wel zou je de bladeren van je gazon de plantenborder in kunnen harken. Zo ziet het er toch iets beter uit, maar heeft je tuin toch nog baat van de bladeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *