Loading...
Bouwen & Verbouwen

Tips & Tricks voor het verbouwen van je huis

Het verbouwen van je huis is niet zomaar iets. Of je nou handig bent of juist twee linkerhanden hebt, je zal altijd tegen uitdagingen aanlopen en dan kunnen de frustraties hoog oplopen. Gelukkig hoeft klussen niet zo moeilijk te zijn en is het vaak niet zo extreem als in sommige Tv-programma’s, zoals ‘Mijn man is klusser.’ Om te voorkomen dat het zo ver komt hebben wij een aantal tips & tricks voor jou!

Voorbereiding is alles

Als je het huis wilt gaan verbouwen vraag je je waarschijnlijk af wat erbij komt kijken. De verbouwing is vaak een grote klus, iets wat je maar een paar keer in je leven gaat doen of laat uitvoeren. Daarom is het handig om de verbouwing goed voor te bereiden. stel een budget op, maak een stappenplan waar je nagaat wat er allemaal gedaan moet worden en wanneer en tot slot, zorg dat je de tijd vrij maakt om dit allemaal uit te voeren.

Zeker de tijd nemen is erg belangrijk. Klussen kost nu eenmaal veel tijd en energie en het is fijn als je dit op je eigen tempo kan doen, zonder echt te hoeven haasten wat kan lijden tot fouten. Plan het ook ruim in. Er kan veel fout gaan en dat kost vooral veel tijd. De kans is dus aanwezig dat de verbouwing uitloopt en dit is erg vervelend. Wat nog vervelender is, is als de uitgelopen tijd overlapt met je werk of andere plannen.

Let op de kosten

Tijdens de verbouwing wil je alles zo snel én goed mogelijk doen. Deze combinatie zal helaas niet al te vaak hand in hand gaan en daarom zal je geneigd zijn om de portemonnee open te trekken en je problemen op te lossen met geld. Dit is leuk als het in je budget past, maar als dit niet het geval is zal je veel te veel uitgeven en dat zorgt later weer voor veel problemen.

De verbouwing zelf

Zoals net al is aangegeven, de verbouwing kan uitlopen en duurder uitvallen dan je lief is. Het is dan ook goed om af te vragen wat een eis en wat een wens is tijdens het verbouwen. Het is belangrijk om realistisch te blijven en goed af te vragen welke renovaties of verbouwingen waarde aan je huis toevoegen, mocht je in de problemen komen.

Bij een verbouwing is dus plannen en aanpassen erg belangrijk. Zorg dat je flexibel blijft en onverwachte problemen kan oppakken. Ook zal je keuzes moeten maken, daar ontkom je helaas niet aan.

4 comments
 1. Vincent Rondwijk

  De voorbereiding is inderdaad het allerbelangrijkste aspect. Weet waar je aan toe bent wanneer je je huis wil laten verbouwen. Neem alle kosten, opties en materialen mee in je plan en huur een aannemer in wanneer je zelf niet alle taken uit kan voeren. Dit heb ik ook gedaan.

 2. Ivan

  Mijn ervaring is dat iets als een budget-verbouwing niet bestaat. Een goede verbouwing is een investering en het is belangrijk dat deze kwalitatief zo hoogwaardig wordt uitgevoerd. Het is tevens handig wanneer je de uitvoerende professionals regelmatig op de vingers kijkt. Zij zijn de experts, maar jij bent de opdrachtgever.

 3. Simon

  Hoe graag je ook op een verbouwing wilt besparen, het is nooit een echt goedkope zaak. Als je zelf niet zo handig bent (zoals ik), probeer dan niet goedkoop af te zijn door “een handige buurman” in te schakelen. Zeker als het om uitvoerig breekwerk gaat, ben je echt beter af met een professionele aannemer.

 4. Ivan

  Goede tips voor de verbouwing. Als je net zoals ik twee linkerhanden hebt, is het erg belangrijk dat je de vinger aan de pols houdt bij degenen aan wie je de opdracht uitbesteedt. Als je binnen tijd en budget wil klaar zijn, treedt als bouwheer met enige verstand van zaken op tegenover aannemer en werklui.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *