Loading...
InterieurWoonkamer

Interieuradvies – een zetje in de goede richting

Uit een recent onderzoek is gebleken dat veel mensen balen van hun eigen huis als ze terug komen van vakantie. Als je thuis komt na alle gezelligheid, zon en rust zie je opeens dat je huis nog lang niet af is of dat er jaren niks meer is gebeurd. Na een verhuizing zijn de meeste mensen moe en zijn ze al lang blij dat de meubels zijn neergezet en de rommel weg is. Maar na een vakantie zie je opeens weer heel scherp!

Hulp van de specialist

Qua interieur zitten mensen vaak in een vicieuze cirkel. Het interieur wordt ingedeeld op de manier waarop de meubels stonden van de vorige bewoner van het huis, of zoals ze het altijd gedaan hebben. Je hebt geen idee hoe het anders zou kunnen en het is heel lastig om opeens iets nieuws te verzinnen. Als je in zo’n cirkel zit kan het inschakelen van een specialist de oplossing zijn. Een goede interieurdesigner kijkt niet alleen naar wat mooi is voor de woonkamer, maar leert de inwoners ook beter kennen. Ook specialistischer advies is vaak wenselijk. Zo is Woonloods een echte specialist als het gaan om leren eetkamerstoelen. Wie wonen er waar houden ze van en wat is in hun dagelijks leven belangrijk. Met deze informatie zal er dan een ontwerp worden gemaakt en dit zal hopelijk zorgen voor een frisse wind.

Indeling van de ruimte

Als je liever niet de hulp van buitenaf inschakelt kan je het zelf ook proberen. Hiervoor geld één regel die je enorm gaat helpen. Probeer het gewoon! Je weet pas of een indeling echt gaat werken als je het probeert. Op papier ziet het er misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar je woont ook niet op papier. Je kan jezelf verassen door het gewoon te proberen, dan weet je pas echt hoe het staat.

Maar om zomaar blind meubels te gaan verplaatsen is niet altijd handig. Om je een beetje op gang te helpen moet je met de volgende dingen rekening houden. Hoe komt een ruimte het best tot zijn recht, hoe valt het licht het mooist en hoe blijft het licht ruim maar ook stijlvol en comfortabel?  Als je je dit af blijft vragen heb je een goed idee hoe de kamer er ongeveer uit moet zien en heb je binnen de kortste keren een woonkamer waar je echt kan genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *