Loading...
TuinWonen

Cortenstalen bloembakken zijn de nieuwe trend in tuinland

Op zoek naar de beste bloembakken voor jouw tuin of terras? Overweeg dan zeker bloembakken die uit cortenstaal bestaan! Deze staalsoort heeft enkele unieke eigenschappen, en dat is te danken aan de samensmelting van verschillende metalen, zoals ijzer en nikkel.

Natuurlijk wil je niet zomaar de eerste de beste bloembakken kopen voor je terras of gazon. Ten eerste is het van belang dat je vertrouwt op het aanbod en de kwaliteit van een speciaalzaak, zoals Roestbakken.com

Het kan daarbij nooit kwaad om eerst wat inspiratie op te doen, en dat is waar het onderstaande overzicht je zeker bij kan helpen!

3 stijlvolle voorbeelden van cortenstalen bloembakken

Een cortenstalen bloembak is een bloembak die nét iets meer biedt dan een gewone bloembak, maar enkel als je voor jouw situatie, voorkeur en tuin de beste optie kiest. Hieronder vind je alvast enkele goede voorbeelden van bloembakken uit cortenstaal, ter inspiratie:

1. Kleine, langwerpige bloembakken voor een strakke look

Cortenstaal is een materiaalsoort die je tuin of terras meteen een robuuste, zware look geeft, maar dat wil niet zeggen dat je ook geen verfijnde en gezelligere atmosfeer kunt creëren. Als je kiest voor allemaal kleinere, vierkante bloembakken naast elkaar, bijvoorbeeld aan de rand van je terras of gazon, dan krijgt je tuin meteen een stoere feel zonder daardoor lomp of té zwaar aan te voelen!

2. Een grote bloembak uit cortenstaal als blikvanger in de tuin

Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zijn dat je juist op zoek bent naar een bloembak die alle aandacht trekt, en ook dat is mogelijk bij een cortenstalen model. Dankzij professioneel maatwerk bij een specialist kan je hele grote bloembakken uit deze metaalsoort laten maken, waar je dan meteen een grote hoeveelheid planten en bloemen in zet. Plaats je de bloembak in het midden van je tuin, dan is het effect nog groter!

3. Ronde bloembakken geven je tuin en terras een gezellige uitstraling 

Een laatste goed voorbeeld van cortenstalen bloembakken die écht een meerwaarde zijn voor je tuin en terras, zijn ronde modellen. Doorgaans wordt cortenstaal vooral in rechthoekige of vierkante vorm gebruikt, maar met een ronde bloembak verkrijg je een uniek effect. 

Deze bloembakken zien er iets klassieker en minder zwaar uit, terwijl ze toch even duurzaam en sterk zijn. Door meerdere ronde bloembakken bij elkaar te plaatsen, of ze te combineren met vierkante modellen, geef je je terras of tuin dus ook een rustieke, maar iets verfijndere uitstraling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *