Loading...
Tuin

Zo maak je jouw tuin zomerklaar!

De eerste mooie dagen zijn alweer geweest en de zomer ligt voor de deur. Wij kunnen er niet op wachten! Je vrije dagen in je tuin doorbrengen met vrienden of een goed boek. Maar is jouw tuin al wel zomerklaar? Geen zorgen, nu is de perfecte tijd om daar mee te beginnen en daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Wat aandacht voor je gazon

Als je gras in je tuin hebt dan raden wij je aan om hier wat extra aandacht aan te besteden, want de herfst en de winter waren geen fijne tijden voor het gras. Haal de grasmaaier uit de schuur en begin met de opfrisbeurt. Van mei tot en met augustus raden we je aan om ongeveer één keer per week je gras te maaien. In de zomer is 3,5 tot 4,5 centimeter de perfecte hoogte voor gras. Als je rond de zomer echt mooi gras wilt hebben is het slim om je gras te besmetten in april en in de maanden juni en juli graszaadjes bij te zaaien. 

Onkruid verwijderen

Als we het hebben over onkruid dan is er wel een verschil tussen de mooie klavertjes, madeliefjes en paardenbloemen of de lelijke wildgroei. De enige manier om van het onkruid af te komen is om het met wortel en al uit de grond te trekken. Je kunt dit met je hand of een schoffel doen. Als het onkruid zich tussen de tegels heeft gewormd dan kun je er ook kokend water overheen gieten. Laat liever wel de chemische huishoudelijke middeltjes achterwege. 

De tuin beplanten

Als je gazon is klaargemaakt en het onkruid is verwijderd dan is het de hoogste tijd voor de finishing touches. Werp bijvoorbeeld nog even een blik op de tuinmeubels of de veranda, deze kunnen na de herfst en winter ongetwijfeld ook wel een opfrisbeurt gebruiken. Je bent nu bij het leukste deel aangekomen, namelijk: de rest van de tuin zomerklaar maken. Dit doe je door leuke verlichting op te hangen en door vrolijke bloemen en planten te plaatsen. Neem hiervoor eens een kijkje op de website van Tuinvoordeel! De partij verkoopt alles wat van pas kan komen in de tuin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *