Loading...
Tuin

De complete gids voor het kiezen van de perfecte buitentegel

Patio’s zijn een van de buitenruimtes die de meeste waarde toevoegen aan uw huis. Maar voordat u kunt beginnen met het opzetten van uw meubels, waterpartijen of vuurkorven, moet u eerst de vloer leggen. Het kiezen van het juiste type vloer kan een ontmoedigend proces zijn als u niet weet waar u op moet letten. Daarom hebben we hieronder een complete gids samengesteld voor het kiezen van de beste buitentegel voor uw buitenruimtes.

TIPS VOOR HET KIEZEN VAN DE JUISTE TEGEL VOOR UW HUIS

Er zijn een aantal buitentegels om uit te kiezen, dus als u niet weet waar u op moet letten, kan de beslissing overweldigend lijken. We hebben een paar tips samengesteld die u helpen de keuzes te verfijnen en de beste buitentegel voor uw huis te kiezen.

Het eerste waar u aan moet denken bij het kopen van tegels, is uw budget. Het bedrag dat u zich kunt veroorloven, beperkt de selectie waaruit u kunt kiezen. Als u bijvoorbeeld niet meer dan €12 per vierkante voet materiaal kunt uitgeven, zijn zaken als hoogwaardige natuursteentegels uitgesloten. Maak dus eerst een begroting en schrijf deze op. U zult eerder uw budget onthouden en vasthouden als u het op schrift ziet. Laat u niet misleiden door “goedkope” prijzen, zoals straatklinkers. €20 per vierkante voet uitgeven lijkt misschien niet veel, maar het kan snel oplopen. “Een goed ontworpen terras biedt veel functionaliteit voor uw favoriete bezigheden. Voordat u begint met het bouwen of opnieuw inrichten van uw ruimte, gaat u alles op papier schetsen en schrijft u op hoe u uw terras wilt gebruiken. Als u een gezin heeft waarmee u de ruimte deelt, praat dan met hen over buitenactiviteiten die ze misschien thuis zouden willen doen als ze ruimte hadden. Doe dit al vroeg in de ontwerp- of renovatie fase.

WAAR EN HOE GAAT U ZE GEBRUIKEN?

Hoewel alle buitentegels bestand zijn tegen regen of zware stormen, zijn ze niet allemaal hetzelfde gemaakt. Sommige buitentegels zijn harder dan andere. Dat betekent dat sommige buitentegels vatbaar zijn voor krassen, scheuren en andere schade. Zorg ervoor dat u een buitentegel aanschaft die lang meegaat in uw omgeving.

U moet ook nadenken over hoe u van plan bent om de tegels te gebruiken. Bent u van plan om het op een muur te gebruiken? Installeert u op de grond? Het antwoord op deze vraag kan van invloed zijn op het type tegel dat u nodig heeft. Sommige buitentegels werken beter op muren. Andere buitentegels werken beter wanneer u deze op de grond installeert. Zorg ervoor dat u het juiste type voor uw project krijgt.

HOE IS HET WEER IN UW REGIO?

Woont u in een gebied met milde weersomstandigheden? Krijgt u sneeuw in de winter? Regen in de lente? Recordhitte in de zomer?

U moet altijd op zoek gaan naar keramische tuintegels die uw specifieke weer eisen aankunnen. Een tegel die warmte kan weerstaan, doet het misschien niet goed bij sneeuw of ijs. Als u veel regen krijgt, heeft uw tegel misschien wat extra grip nodig. Zoek uit wat voor soort weer u seizoensmatig heeft en en baseer uw tegel zoekopdracht daarop.

WAT IS DE HUIDIGE STIJL EN KLEUR VAN UW HUIS?

Kies geen tegel stijl die botst met het ontwerp van de rest van uw huis. Een rustieke buitentegel ziet er bijvoorbeeld vreemd en niet op zijn plaats uit bij een strak, modern huis. Zoek iets dat uw stijl aanvult in plaats van er afbreuk aan te doen. 

U moet ook nadenken over de kleur. Wilt u dat uw buitentegel past bij de kleur van uw huis? Als dat niet het geval is, zorg er dan voor dat u een kleur kiest die past bij de rest van uw esthetiek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *