Loading...
Bouwen & Verbouwen

Hier moeten we meer op gaan focussen als huishoudens

Een probleem waar elk huishouden (in)direct te maken heeft is de klimaatcrisis. De contributie van huishoudens aan dit groeiende probleem wordt met de dag groter en het zal niet lang meer duren voordat we de grote, nare consequenties van onze acties zullen zien. Er zijn kleine stappen die wij zelf kunnen ondernemen om ons steentje bij te dragen aan het beter maken van de wereld. Waar moeten wij als huishoudens meer op gaan focussen als het gaat om het bestrijden van het klimaatprobleem? Wij hebben dit voor jou opgesomd in dit blog. Als je geen container bij jou in de buurt hebt, kun je ook eentje huren bij jou in de buurt (als je bijvoorbeeld in Tilburg woont, zoek dan eens naar “Container huren Tilburg” online).

Wees bewust over voedselverspilling

Het gemiddelde huishouden doet zo 2 tot 3 keer per week boodschappen. Door het grote aanbod aan voedsel dat ligt in de supermarkt, raken we soms overweldigd door de vele keuzes die we kunnen maken rondom het eten van ontbijt, lunch en avondeten. Bovendien zijn er ook vele opties rondom het eten van tussendoortjes, wat het nog moeilijker maakt om een goed overzicht te houden van wat je inkoop en wat je daadwerkelijk consumeert. Hierdoor verspillen we per jaar te veel aan voedsel, wat natuurlijk erg zonde is. Probeer dus wat bewuster te zijn rondom je voedselvoorraad en koop ook alleen wat je nodig hebt.

Gooi je afval in de bestemde containers

De meeste gemeenten hebben bepaalde maatregelen opgelegd rondom het weggooien van verschillende soorten afval. Vaak zijn er ook containers bij jou in de buurt die bestemd zijn voor restafval, GFT, papier, glas enzovoorts. Gooi je afval dus in de juiste afvalbak. Hoewel een groot deel van het probleem wordt veroorzaakt door grote bedrijven in de maatschappij, betekent het niet dat wij als burgers niks kunnen doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *