Loading...
Slaapkamer

De helende kracht van hout in de slaapkamer

Hout is vrijwel het oudst en meest bekende bouwmateriaal in de mensheid en heeft in de loop der jaren altijd al een bijzondere aantrekkingskracht gehad. Duizenden jaren geleden werden de eerste meubelen volledig vervaardigd uit natuurlijke producten zoals hout, en nog steeds maken ze een integraal deel uit van de moderne binnenhuisinrichting. Hout is tenslotte organisch en natuurlijk geteeld materiaal dat, mits duurzaam gewonnen, kan bijdragen aan een schonere wereld. En wist je dat hout in de slaapkamer zowel geestelijk als lichamelijk een positief effect heeft op de slaap? 

Het ideale materiaal voor de slaapkamer

Hout is het klassieke materiaal voor bedden, nachtkastjes, dressoirs en nog veel meer. Dit natuurlijke materiaal is overal, in elk huis. Dit komt natuurlijk omdat hout veelzijdig en duurzaam is, en een gezellig uiterlijk kan bewerkstelligen. In tegenstelling tot andere materialen zoals metaal, glas of kunststof, is hout warm, zacht en heeft een puur ontspannende en visueel rustgevende werking op mensen. Bovendien is het houtassortiment zo gevarieerd dat er verschillende soorten houten meubelen en vloeren zijn voor iedere smaak. 

Houten meubilair helpt je om goed te slapen

Er is veel onderzoek gedaan rondom de vraag of hout een positief effect heeft op onze slaap. Wetenschappers hebben ontdekt dat bepaalde houtsoorten een kalmerend effect hebben op het lichaam. Een traditionele houtklassieker is dennenhout, dat afkomstig is van de in Noord-Amerika inheemse dennenbomen en een zeer kenmerkende geur heeft. In diverse experimenten hebben wetenschappers aangetoond dat slapen op een bed gemaakt van dennenhout of alleen al het ruiken van dennenhout de bloeddruk verlaagt en de hartslag vertraagt. Het is dan ook niet zo gek dat vele mensen ook graag kiezen voor houten vloeren met een zachte uitstraling, zoals je die kunt vinden bij De Berg Houten Vloeren. Deze zijn razend populair in de slaapkamer omdat ze sfeer en ontspanning uitstralen! 

Hout is antistatisch en perfect om allergenen te verminderen

Een ander handig voordeel van een houten vloer en meubilair in de slaapkamer is dat het antistatisch is en niet schuurt tegen verschillende stoffen. Dit betekent dat fijne stofdeeltjes en kleine zwevende deeltjes zich niet hechten aan het oppervlak van het hout, waardoor het gemakkelijker is om grondig en zorgvuldig schoon te maken. Dit betekent dat de allergenen in de slaapkamer worden gereduceerd. Als je veel allergieën hebt, raden we je hout in je slaapkamer ten zeerste aan. Trouwens, als je jouw slaapkamer wilt voorbereiden om het gehele jaar allergievrij te slapen zonder vervelende muggen en vliegen die jouw nachtrust verstoren, dan moet je ook eens een kijkje nemen bij www.bambulah.com/nl/collectie/ voor de mooiste handgemaakte klamboes van katoen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.