Loading...
InterieurWonen

Welke vloer kies jij?

Een vloer is belangrijk in ieder huis. Vaak kun je zelf je vloer kiezen. Veel mensen kiezen dan voor laminaat of pvc. Dat zijn duurzame materialen voor je vloer en ze zijn er in zo veel uitvoeringen dat er altijd wel iets passends voor je bij zit. Bijvoorbeeld een pvc visgraat vloer. De visgraat vloer is op dit moment erg populair. Het geeft een bijzondere structuur aan je vloer en is daarmee speelser dan rechte planken. Of kies voor grijs laminaat. Je hoeft natuurlijk helemaal geen houtlook vloer te kiezen als je voor een modern interieur gaat.

PVC of laminaat?

Laminaat en pvc worden dus veel gekozen voor vloeren omdat het duurzame materialen zijn. Dat wil zeggen dat de vloeren lang meegaan. Bovendien is pvc of laminaat een stuk beter te onderhouden dan tapijt of parket. Beide hebben dus dezelfde voordelen grotendeels. Maar als je ook vloerverwarming wil, kun je beter voor pvc kiezen. Dit materiaal geleidt namelijk beter dan laminaat, omdat laminaat uit geperst hout bestaat. Vandaar dat laminaat vaak ingezet wordt om de houtlook te realiseren. PVC staat voor polyvinylchloride. Laminaat is vaak ook iets harder dan pvc. Of dat een voordeel is, hangt af van wat jij fijn vindt.

Kleur kiezen

De kleur is minstens zo belangrijk als het materiaal. Je kijkt tenslotte de hele dag naar je vloer. Laminaat wordt vaak in houttinten gekozen. Van lichte houttinten die bijna wit zijn tot donkerrood. Maar laminaat kan ook in een variant zonder houtlook gekozen worden. Met pvc kun je helemaal alle kanten op. Dit kan in allerlei kleuren en patronen geleverd worden. Inmiddels geldt dat voor laminaat ook wel. Je staat dus eigenlijk vrij in je kleuren, patronen en materialen. Kijk gewoon wat er mogelijk is voor jouw wensen, of dat nu de kleur, het patroon of het materiaal in eerste instantie is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *