Loading...
Interieur

De ideale verf kiezen voor je slaapkamer

Een slaapkamer is de plek om tot rust te komen. Nachten vol heerlijke slaap. Daarbij is het ook een intieme plek. Niet snel neem je anderen mee naar de slaapkamer. Veel mensen vinden het lastig om hun slaapkamer in te richten. Vaak weten ze wel ongeveer welke meubels ze willen, maar de muurverf? Lastig zeg! Hierbij 3 inspiratie tips om zo jouw verfpalet samen te stellen.

Romantische stijl in de badkamer

Hou je van romantiek? Dan kun je ervoor kiezen om 3 wanden met vliesbehang te bedekken. De grootste wand behang je met een print die je mooi vindt. En de kleuren uit deze print gebruik je op de andere muren. Stel dat je voor een print kiest met bloemen. De kleuren hierin zijn zachtroze, rood, wit en een beetje geel. Kijk dan eens welke kleur je hier het mooiste van vindt voor op de muren waar vliesbehang op zit.

Vaak is een kleur als zachtroze, licht grijs en blauw heel mooi in de romantische stijl. Zeker als je dit combineert met hout en lichte materialen. Er is veel goede verf verkrijgbaar bij verf-plaza.nl die helemaal past bij de romantische inrichting van je slaapkamer. Deze verf dekt goed en is makkelijk aan te brengen.

Industriële stijl

Wie van een industriële stijl houdt, kiest vaak voor de stoere tinten. Van grijs tot bijna zwart met accenten van taupe. Deze kleuren passen perfect bij een industrieel wooninterieur. Kies een lichte vloer, zodat de kamer niet te donker lijkt.

Ook de kleuren groen, zwart, cognac en bruin kunnen erg mooi op de muur staan. Bestel ook zeker een muurtester om er zo zeker van te zijn dat de kleur de sfeer neerzet die jij mooi vindt.

Bezuinig liever niet op de verlichting van je slaapkamer. De ruimte kan anders onnodig donker en klein lijken. Denk aan stoere bedlampen en een grote plafondlamp.

Boheemse stijl

Als je de boheemse stijl in de slaapkamer wilt, dan ga je lekker los met groen, blauw, aardetinten zoals taupe en beige. Je verft de muren in één van deze kleur. Ook zorg je ervoor dat er extra planten in de slaapkamer komen. Het is een creatief idee als je in het hoofdbord van je bed kleine plantjes stopt.

Experimenteer eens met groene verf, zoals early dew, dat een mengsel is tussen groen en blauw. Ook fris groen kan heel mooi zijn in combinatie met steigerhouten meubels. Of zwart, groen, grijs, bruin, oranje en geel mogen in deze stijl gezien worden.

Als je gaat verven, kies dan ook voor goede kwasten. Zonde als er straks in jouw muren haren van de verfkwast achterblijven. Weet jij al welke kleur er op jouw slaapkamer muren komt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *