Loading...
Interieur

Vloerkleed kopen? Hier moet je aan denken!

Vloerkleden zie je in veel interieurs terugkomen. In de woonkamer bij de zithoek of in de slaapkamer: het is een mooie toevoeging. Niet alleen is een vloerkleed in huis mooi, maar ook functioneel. Zo straalt een vloerkleed warmte uit, werkt het geluiddempend en creëert het een eenheid in huis. Ben jij van plan om een vloerkleed te kopen? Dan is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Welke dingen dit zijn? Wij zetten het op een rij!

Het formaat

Waar je rekening mee moet houden als je gaat zoeken naar vloerkleden, is het formaat. Vloerkleden zijn namelijk te koop in verschillende formaten, waardoor je hier eerst een keuze in moet maken. Belangrijk hierbij is om voor een formaat vloerkleed te kiezen dat niet te klein, maar ook niet te groot is. Als jouw vloerkleed te groot of te klein is kan dit namelijk een negatieve invloed hebben op je interieur. 

Maar hoe bepaal je het perfecte formaat? Als je een vloerkleed kiest voor onder of voor de bank, wordt het aangeraden om een vloerkleed te kopen dat iets breder is dan de bank zelf. Dit geldt overigens niet alleen bij de bank, zorg ervoor dat meubelstukken goed op het vloerkleed passen. Zo wordt het een mooier samenhangend geheel. Kijk dus eerst goed naar de formaten van je meubels, om te bepalen welk formaat vloerkleed hier het beste bij zou passen.

De vorm

Niet alleen het formaat van het vloerkleed is goed om rekening mee te houden, dit geldt ook voor de vorm. Vloerkleden kun je kopen in verschillende vormen. Waar een rechthoekig vloerkleed tijdloos is, worden ook ronde vloerkleden steeds populairder. Je kunt hiermee dus allerlei kanten op. Kijk goed naar de rest van je interieur en bepaal welke vorm hier het beste bij aan zou sluiten. Iedere vorm is uniek op zijn eigen manier!

Het materiaal

Waar je ook over na moet denken tijdens jouw zoektocht naar het ideale vloerkleed, is het materiaal. Als je jouw interieur graag een zachte uitstraling wilt geven kun je bijvoorbeeld denken aan een vloerkleed van wol. Maar ook het materiaal sisal wordt steeds populairder, aangezien dit perfect past bij moderne interieurs. Je zou ook nog kunnen denken aan materialen als bijvoorbeeld katoen, rubber, polyester of kunststof. Lees jezelf goed in over de verschillende materialen om hierin een goede keuze te maken.

De kleur

Ook niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de kleur van het vloerkleed. Dit is dan ook een onderdeel waar je aan moet denken. Zorg ervoor dat je voor een kleur kiest dat goed te matchen is met de rest van jouw interieur, zodat het allemaal mooi bij elkaar past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *