Loading...
Interieur

De kantoorinrichting aanpassen op hybride werken – 3 Tips

Een goede kantoorinrichting heeft een positief effect op teamwerk, moraal, innovatie, creativiteit, productiviteit en vele andere elementen die de bedrijfscultuur en het zakelijk succes positief beïnvloeden. Mede door flexibel werken zien we de afgelopen jaren dat de normen voor goed ontworpen kantoorruimten onderhevig zijn aan verandering. Steeds meer bedrijven zijn overgegaan op werken op afstand, wat betekent dat hybride werkmodellen moeten worden ontwikkeld om deze vorm van werken in goede banen te leiden. Terwijl werknemers hun flexibiliteit en vrijheid willen behouden, ontstaat er een centrale vraag: hoe kunnen werkgevers hun kantoorinrichting aanpassen op hybride werken? In dit artikel geven 3 tips om de kantoorrichting af te stemmen op flexibele werknemersbehoeften. 

1. Optimaliseer de fysieke samenwerking op basis van de benodigdheden 

Het kantoor is tegenwoordig slechts één van de plaatsen waar werknemers werken. Dit kan betekenen dat het kantoor kleinschaliger moet worden of een nieuw ontwerpplan nodig heeft om te voldoen aan de veranderende werknemersbehoeften. Een beste flexibele kantoor en projectinrichting bevordert een verbondenheid en op samenwerking gerichte mentaliteit in het hele team.

Het is dus belangrijk om de ruimtes te herzien om meer samenwerking binnen het kantoor te faciliteren. Tegelijkertijd moeten er werkplekken worden gecreëerd waarbij mensen tot rust kunnen komen en zich kunnen concentreren op hun verantwoordelijkheden.

Een mogelijke oplossing om de samenwerking te optimaliseren is te investeren in modulaire oplossingen waarmee werknemers gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte kunnen gaan. 

Denk aan modulaire meubels die gemakkelijk kunnen worden omgebouwd voor verscheidene doeleinden, of kleine, semi-open vergaderruimtes die voldoende privacy geven zonder dat de universele samenwerkingseigenschappen van het kantoor verloren gaan. Een andere manier waarop het kantoren kan worden ingericht voor privacy en rust, zijn flexibele scheidingswanden. 

2. Op activiteiten gebaseerde werkopstellingen

Gezien het beperkte aantal mensen in het kantoor is het misschien niet meer nodig een ruimteconfiguratie te hebben waarbij leden van dezelfde afdeling naast elkaar zitten. Een manier om flexibel en activiteitgerelateerd werken te bevorderen, is werknemers de mogelijkheid te bieden een manier van werken te kiezen die bij hen past.

Er kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een zoneontwerp, zoals stiltegebieden voor zelfstandig werk, samenwerkingsruimten, laptopkiosken en pauzezones voor koffie en een praatje met bezoekers.

3. Investeer in technologie

Wanneer sommige werknemers op kantoor zijn en andere op afgelegen locaties, moeten ze verbonden blijven. Technologie overbrugt deze geografische kloof. Het is dus van belang om te investeren in een technologische infrastructuur die de samenwerking op afstand kan vereenvoudigen. Denk aan betere beeldschermen voor thuis en op de werkplek, robuuste WiFi-ondersteuning en opties voor interactieve functies zoals de cloud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *