Loading...
Wonen

De manieren om een einde te maken aan geluidsoverlast 

Indien jij te maken hebt met geluidsoverlast dan zijn er verschillende stappen die je kan ondernemen. Aan de hand van deze stappen kan je tot een oplossing komen voor het probleem. Ten eerste is het belangrijk om te weten wanneer er sprake is van geluidsoverlast. Het is immers zo dat je vaak genoeg geluid zal horen van de buren en dit is in Nederland niet verboden. Daarentegen gelden er in Nederland wettelijke limieten met betrekking tot geluidsoverlast. Als gevolg van de limieten die gelden wordt voorkomen dat er sprake is van geluidsoverlast. Je kan kiezen voor geluidsoverlast buren meten, dit heeft als gevolg dat je in staat bent om actie te ondernemen tegen de buren via een diplomatieke manier.  

De diplomatieke weg       

Zodra de meting is uitgevoerd komen hier bepaalde resultaten uit die gebaseerd zijn op een wetenschappelijke meting. Indien de wettelijke grenzen wat betreft het decibel aan geluid is overschreden dan heb je de wet aan jouw kant. Je kan vervolgens via de diplomatieke manier actie ondernemen door een verzoek in te dienen bij de buren. Hierin geef je verbaal aan dat er sprake is van geluidsoverlast. Je kan besluiten om dit alleen of samen met andere buren te doen. Je hebt tevens de mogelijkheid om een schriftelijk verzoek in te dienen waarin je aangeeft op welke tijdstippen er sprake is van geluidsoverlast. 


Inzetten van de politie         

Je hebt de mogelijkheid om de politie in te zetten, echter geldt dit wel als de laatste optie. Zodra de andere stappen zijn geprobeerd door jou of jouw buren en het heeft geen succes gebracht dan mag je ervoor kiezen om de politie te bellen. Hierbij geldt tevens dat je de mogelijkheid hebt om de woningeigenaar te bellen. Wellicht dat de eigenaar van jouw woning nog iets weet waarmee hij of zij jou kan bellen. Het belangrijkste is in ieder geval dat er een einde komt aan de geluidsoverlast aangezien dit schadelijk kan zijn voor jouw gezondheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *