Loading...
Bouwen & Verbouwen

De meest duurzame manieren om energie op te wekken met zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen

Zonne-energie wordt in principe gecreëerd door zonlicht om te zetten in elektriciteit. Dit gebeurt meestal via de installatie en het gebruik van zonnepanelen in gebieden die veel stralen opvangen, zoals je dak. Zonnepanelen kopen? Dit zijn de grootste voordelen; Ze gaan lang mee en de energiebron is bijna oneindig. De energiebron is namelijk de zon en de zon is de meest krachtige energiebron in onze Melkweg. Zonne-energie is een van de weinige soorten duurzame energie die je thuis gemakkelijk kan opwekken. Zie ook deze blog over het warm krijgen van je huis.

Wind

Windenergie bestaat al eeuwenlang in de een of andere vorm, denk aan zeilboten en molens die water pompen. Tegenwoordig wordt de kracht van de wind gebruikt om elektriciteit op te wekken. Dit wordt gedaan met behulp van massieve, driebladige, horizontale turbines die op torens staan die zo hoog zijn als een gebouw van 20 verdiepingen. De turbines die meestal gegroepeerd staan in zogenaamde windmolenparken, worden aangeplant in gebieden met veel wind en moeten tegen de wind in staan. Deze moderne windmolens zetten kinetische energie om in elektriciteit: de wind beweegt de turbine, waardoor een as die is aangesloten op een generator die elektriciteit opwekt, wordt geactiveerd en gedraaid.

Hydro-elektrische energie

Hydro-elektrische kracht (ook wel waterkracht genoemd) maakt gebruik van de kracht van bewegend water, ongeacht of het water naar beneden valt, zoals een waterval, of stroomt als een stroom. Om gebruik te maken van deze kracht zijn grote turbines uitgerust met elektrische generatoren. Het water dat door de turbines gaat, zorgt ervoor dat ze draaien, waardoor de generatoren de kinetische energie omzetten in elektriciteit. De kracht van bewegend water (en dus de hoeveelheid elektriciteit die ervan wordt afgeleid) wordt beïnvloed door zowel het volume als het hoogteverschil tussen de bron en de uitstroom van het water.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *