Loading...
Woonkamer

Manieren om te besparen

Het leven kan soms best duur zijn. Het is daarom goed om zoveel mogelijk geld te besparen. Dit kan je doen op de volgende manieren 

Besparen op inkt

Door navulinkt te gebruiken kan je flink wat geld besparen. Elke cartridge kan je namelijk wel 4 a 5 keer gebruiken. Een grote fles inkt kopen en zelf je cartridges bijvullen is goedkoper dan elke keer nieuwe aanschaffen. Bovendien is het ook beter voor het milieu.  

Koop goedkope boodschappen 

Koop eens per week grote boodschappen bij de goedkope supermarkt en kijk wat andere supermarkten hebben. Maak van tevoren een lijstje van wat je nodig hebt. Weersta de verleiding om momentum te kopen. 

Vraag een vrijstelling van gemeentelijke belasting aan 

Mensen met een laag inkomen kunnen in hun gemeente een gemeentebelasting en vrijstelling van waterbelasting aanvragen. Het aanvraagformulier wordt meestal bij de beoordeling gevoegd. Wie voor belastingvrijstelling in aanmerking komt, bespaart enkele honderden euro’s. 

Verlaag uw energiekosten 

Verlaag het energieverbruik. Gebruik bijvoorbeeld een waterkoker om water te koken. Het werkt effectief met energie; Rendement 90%. Een microgolfoven gebruikt ongeveer 32% van de warmte om water te verwarmen, een gasfornuis 40 tot 50%. 

Huur, leen of deel voorwerpen 

U hoeft niet alles te kopen wat u nodig heeft. U kunt ook spullen huren zoals gereedschap, machines (zoals een stoomreiniger of hogedrukreiniger) en bewegende spullen (bolderkar en verhuisdozen). U kunt bijvoorbeeld van verschillende sites van alles huren, waardoor u geld bespaart.  

Gebruikt kopen en verkopen 

Bijna iedereen heeft in huis spullen gebruikt die meegenomen kunnen worden. Vind dingen die je thuis kunt missen en zet ze online te koop (bijvoorbeeld Bol.com of Marktplaats). Of hang een briefje bij de supermarkt. U kunt natuurlijk ook geld besparen door gebruikte items te kopen. De sites alsmarktplaats.nl verkopen allerlei gebruikte artikelen zoals koelkasten, wasmachines, ovens, bedden, keukengerei en muziekinstrumenten. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *