Loading...
Tuin

De sfeer van cortenstaal

Cortenstaal is samengesteld uit verschillende soorten metaal welke corrosiebestendige eigenschappen krijgen door het toevoegen van chroom, koper en nikkel. Deze metaallegering is bij productie staal van een zwarte kleur. Door vocht buiten ontstaat een beschermlaag van sulfaten en fosfaten. Deze beschermt het cortenstaal zodat geen verdere corrosie ontstaat. Onder invloed van het weer en vocht, begint cortenstaal een eigen leven te ontvouwen. De kleuren veranderen door vocht en creëren elke keer weer een nieuwe kleur. Het cortenstaal krijgt een roestvormige oranje bruine oxidatie laag. Deze laag vormt een bescherming tegen verder doorroesten. De kleur van cortenstaal naar verloop van tijd is afhankelijk van de temperatuur, vochtigheid en de precieze stand van het cortenstaal: verticaal of horizontaal. De vorming van de uiteindelijke beschermlaag duurt, afhankelijk van het klimaat, maximaal èèn jaar.

Cortenstaal is erg sterk en daarom uitstekend geschikt voor buiten in de tuin en in het landschap. Cortenstaal heeft dus geen onderhoud nodig. Je hoeft er nooit meer naar om te kijken. De TuinExtra webshop heeft een groot assortiment brievenbussen, bloembakken en buitenverlichting van cortenstaal, maar ook van andere materialen zoals kunststof, aluminium en hardhout.

Bloembak cortenstaal

Cortenstaal is zeer geschikt voor producten in de tuin. Onderhoud heeft cortenstaal dus niet nodig. Cortenstaal heeft geen coating, de verf kan er dus niet afgaan. Cortenstaal heeft direct een warme uitstraling vanwege de oranje bruine kleur. Daarom geeft een Bloembak van cortenstaal direct een fijne, warme sfeer in de tuin. En dat wil je toch? TuinExtra heeft diverse cortenstaal bloembakken. Zowel rechthoekige, ronde als vierkante bakken. Kleine cortenstalen bloembakken van 40 x 40 x 40 cm tot hele grote cortenstalen bakken van we 2 x 2 meter. Een grote diversiteit afmetingen bloembakken zijn ook verkrijgbaar met wielen zodat je de bloembakken kunt verrijden. Er zijn ook bloembakken zonder bodem voor het plaatsen van grotere bomen in uw tuin. De wortels van de bomen kunnen dan dieper in de aarde wortelen. TuinExtra heeft een webshop waar je de cortenstalen plantenbakken kunt bestellen. De bloembakken worden daarna gratis afgeleverd in Nederland en België. Maar je kunt ook in de showroom in Kaatsheuvel bezoeken waar je de cortenstalen bloembakken, brievenbussen en buitenverlichting kunt bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *