Loading...
Geen categorie

Verhoog je vindbaarheid in Duitsland met linkbuilding!

Duitsland heeft de grootste afzetmarkt van Europa, dus is het niet gek dat veel bedrijven ook bij onze oosterburen hun producten of diensten willen verkopen of naamsbekendheid willen creëren. Om ook in Duitsland organisch hoog in Google te scoren is het belangrijk om net als bij de andere aspecten van internationale SEO ook op het gebied van linkbuilding een aparte strategie te ontwikkelen. Deze markt vraagt namelijk weer een andere mix van linkbuilding technieken dan Nederland, zo is het Duitse algoritme van Google strenger, waardoor er veel waarde wordt gehecht aan kwaliteit.

Linkbuilding in Duitsland

Om jouw product of brand Duitsland te laten veroveren is het belangrijk om een relevant en kwalitatief linkprofiel te ontwikkelen. Met als gevolg niet alleen hogere posities bij de zoekmachines, maar ook meer relevant verkeer en een beter inzicht voor de zoekmachines waarover jouw website gaat, wat ook weer zou kunnen leiden tot meer verkeer en een hogere ranking.

Zoals er net al werd gezegd is het Duitse algoritme van Google strenger dan die van Nederland, waardoor er door die zoekmachine veel waarde aan kwaliteit wordt gehecht. Hierdoor, zal je het linkbuilding voorzichtig moeten aanpakken en je focussen op platformen en websites met een hoge autoriteit en relevantie voor jouw merk of product. Dit zijn helaas dan ook de meeste lastigste platformen om een link op te verkrijgen, waardoor het verstandig kan zijn om een linkbuilding bureau in te schakelen, aangezien zij vaak beschikken over een groot netwerk waardoor de juiste strategie kan worden ingevoerd.

Zo kan je denken aan het plaatsen van een persbericht met een link op Duitse nieuwssites of een artikel op een branche-specifiek platform. De hoge autoriteit van deze websites zullen jullie niet alleen maar laten stijgen in de ranking, maar het vele organische verkeer is ook zeer goed voor de naamsbekendheid. Ook kwantiteit blijft nodig en dit kan onder andere gerealiseerd worden via bedrijfsprofielen. En wist je dat Duitsland nog steeds een echte forumcultuur heeft? Ook het plaatsen van links op deze forums zal je helpen om een uitgebreid linkprofiel te realiseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *