Loading...
Bouwen & Verbouwen

Dé trends van dit moment op het gebied van ramen en deuren

Om waarde aan uw huis te geven, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Denk ook aan kozijnen en deuren die op een bepaald moment vervangen moeten worden. Voordat u hiermee aan de slag gaat, is het zinvol om uzelf eerst bekend te maken met de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van kozijnen en deuren. Denk bijvoorbeeld aan levensduur, duurzaamheid of onderhoud. Hieronder vindt u enkele kozijn- en deuren trends.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt al jaren een belangrijke rol in de woning- en interieurinrichting. Duurzaamheid blijft in 2021 een belangrijk aspect op het gebied van ramen en deuren. Houten kozijnen isoleren goed, maar moeten vaker worden onderhouden. Aan de andere kant isoleert aluminium minder goed. PVC ramen en deuren zijn daarom de beste oplossing.

Onderhoud

Zoals eerder vermeld, vereist hout zorgvuldiger onderhoud. De verf zal na verloop van tijd afbladeren, dus u moet het goed verzorgen. U hoeft zich geen zorgen te maken over PVC- of aluminium ramen en deuren. Deze ramen en deuren kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met een gewoon afwasmiddel en een doek. Het wordt afgeraden om hiervoor een schuurspons te gebruiken, dit kan tot krassen leiden.

Prijs

De totale kosten van kozijnen zijn moeilijk te bepalen. Je moet de aanschafprijs vergelijken met de energiebesparing die het oplevert. Op de website van Deceuninck vind je de energiecalculator om te berekenen hoeveel u kan besparen met PVC ramen en deuren. PVC ramen en deuren zijn meestal het goedkoopst. PVC heeft hoge isolerende eigenschappen, vraagt ​​weinig onderhoud en is zeer duurzaam. Hout is iets duurder en vraagt ​​meer onderhoud, maar is ook een goede optie. Aluminium is over het algemeen de duurste optie.

Levensduur

Uiteindelijk zullen alle ramen en deuren één keer moeten worden vervangen. Maar sommige zijn sneller dan andere. PVC gaat minimaal 50 jaar mee. U kunt ook aluminium gebruiken, maar u moet het hout sneller vervangen, waardoor dit de minst goede optie is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *