Loading...
Interieur

De leukste tips om je interieur kerst-proof te maken

Ja! Weer december. Het betekent feest en plezier. Dit is de perfecte tijd van het jaar om uw huis bijzonder gezellig en uitnodigend te maken. Je hoeft natuurlijk niet elk jaar nieuwe kerst accessoires te kopen. Met een beetje creativiteit en inspiratie kun je een heel eind komen. Kies kleuren en stijl die bij jou passen en bij de rest van jouw huis. Hieronder vind je enkele tips.

Kleuren

De traditionele kleur van kerstmis is rood. Rode kussens, rode linten, rode kaarsen en nog veel meer. Maar voor kerstmis zijn er veel meer winterse tinten geschikt, zoals donkergroen, donkerbruin en donkerblauw. Je kunt dit prachtig combineren met gouden of koperen accessoires. Door de kerstverlichting op te hangen wordt het niet te donker, maar wel erg gezellig.

Heb je een licht interieur en wil je dat zo houden, dan kun je met wit en pastelkleuren ook een kerstsfeer in huis creëren. Combineer lichte tinten met licht hout voor warme tonen. Kies in ieder geval 2-3 kleuren die je met kerst in je interieur wilt gebruiken. Gebruik deze kleuren ook op de boom of op tafel om chaos te voorkomen.

Extra gezelligheid in huis

Op donkere dagen is het fijn om je huis er bijzonder feestelijk uit te laten zien. Dit kan door een kerstdorp te bouwen. Kerstdorpen zijn er in alle soorten en maten. Je kunt een klein kerstdorp bouwen op de schouw met een paar huisjes en figuurtjes, maar je kunt ook meer doen door een groot dorp te bouwen. Op Felineworld.com vind je een uitgebreide collectie Lemax kersthuisjes. Raak geïnspireerd en ontspan terwijl je een kerstdorp bouwt.

Ga zelf aan de slag

Tijdens deze kerst heb je extra veel tijd voor jezelf. Maak daarom bijvoorbeeld zelf een advent kalender door elke dag een cadeautje uit te pakken. Maak de cadeautjes vast aan de trapleuning of koop een grote mand. Dit is ook superleuk voor kinderen. Of ga aan de slag met krijtstiften waarmee je mooi op ramen of glaswerk kan schrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *