Loading...
Tuin

De voordelen van een moestuin

Steeds meer mensen veranderen hun eetgewoontes naar biologisch en/of vegetarisch. Veel van de producten die je dan nog kunt eten zijn wat prijziger. Daarom is het natuurlijk ideaal om het een en ander in je eigen tuin te gaan kweken. Een eigen moestuin, hoe leuk!

Ongedierte

Er zijn een hoop kleine dieren die vast en zeker willen meegenieten van de lekkere gewassen die je aan het verbouwen bent. Om deze op een diervriendelijke manier buiten te houden kun je het beste de moestuin omheinen met een net of hekwerk. Wil je graag dat dit er ook nog mooi uit ziet? Kijk dan eens naar het schapenhek van Adéquat. Dat is ook nog super makkelijk te verplaatsen indien nodig!

Weersomstandigheden

Let op dat je met een moestuin erg afhankelijk bent van de weersomstandigheden. De zomers worden steeds droger, waardoor je erg veel zal moeten beregenen om alles in leven te houden. Onderschat niet hoe veel tijd en werk hier in gaat zitten!

Plantenkeuze

Bekijk van te voren goed welke planten je gaat verbouwen in je moestuin. Ze hebben namelijk allemaal verschillende behoeftes in temperatuur of onderhoud. Ga van te voren op onderzoek uit welke planten je goed bij elkaar kunt zetten en goed bestand zijn tegen het Nederlandse klimaat. Neem ook niet te veel hooi op je vork door gelijk een hoop planten te verbouwen, maar begin met kleine hoeveelheden. Zo heb je de grootste kans op heerlijke groenten en fruit uit eigen tuin op tafel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *