Loading...
Geen categorie

Manieren om je buitenruimte uit te breiden

Woonruimtes die zich buiten bevinden zijn trendy en leuk om in je woning te hebben. Wanneer de lente aanbreekt, beginnen veel mensen erover na te denken om een buitenruimte in te richten. Als je mee wilt gaat met de trend, zijn hier enkele ideeën om een (kleine) achtertuin creatief uit te breiden tot een buitenoase.

Eetkamer buiten

Een ongebruikte achtertuin kan makkelijk getransformeerd worden tot een buiteneetkamer. Ga voor een mooie houten eettafel omringd met comfortabele vintage stoelen. Voor de grond kun je prachtige stenen uitkiezen en levendige plantenbakken toevoegen. Wil je jezelf verwennen? Laat dan glazen schuifwanden installeren zodat je zelfs met wind en regen van het buitenleven kunt genieten. Wanneer je overdag veel last hebt van de warme zon, kun je ook kiezen voor veranda zonwering.

Creëer een buitenkeuken

Koken vanuit een buitenkeuken maakt deze activiteit gelijk een stuk leuker. Je bespaart niet alleen tijd omdat je niet constant heen en weer hoeft te gaan van de reguliere keuken naar je buiteneetkamer, maar je kunt ook nog eens genieten van de zon, de frisse lucht en de gezelligheid om je heen tijdens het koken. Ideaal!

Centrale ruimte

Buitenruimtes moeten iemand aanmoedigen om de meeste tijd buiten door te brengen. Je kunt daarom in de achtertuin een comfortabele loungeset neerzetten, een paar ligstoelen of een vuurkorf. Wij adviseren om een of meerdere van deze items te plaatsen in een centraal punt. Dit kan de ruimte een sociale plek maken.

Voeg een waterornament toe

Waterornamenten zijn zeldzaam, maar prachtig. Ze kunnen worden gemaakt in verschillende ontwerpen zoals fonteinen of gietende watervallen. Je kunt ook een kleine tuinvijver plaatsen die gevuld is met kleurrijke vissen. Wanneer je een klein budget hebt, kun je een kleine of middelgrote fontein kopen bij een bouwmarkt. Deze zijn eenvoudig te installeren en vergen minder onderhoudskosten. Een perfecte oplossing als je het mij vraagt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *