Loading...
Interieur

Een elektrische haard aanschaffen

Een elektrische haard, vrijwel een van de mooiste dingen om in huis aan te schaffen om voor een extra sfeertje te zorgen. Er zijn verschillende soorten elektrische haarden. De meeste elektrische haarden zijn puur bedoeld voor de sfeer en leveren niet naast de sfeer ook nog eens warmte, in tegenstelling dus tot een gewone open haard. De voorkeur van veel mensen gaat dan ook uit naar de elektrische haard. Ze zijn er in verschillende soorten maten en zijn dus ook nog eens ongevaarlijk. Hieronder lees je meer over elektrische haarden, de voordelen ervan en waar je op zou moeten letten bij het overgaan tot de aankoop van een elektrische haard.

De voordelen van een elektrische haard

Om te beginnen is een elektrische haard zoals gezegd een haard dat bedoeld is voor de sfeer in huis. Een elektrische haard kan een ruimte die eigenlijk best wel saai was meteen al een erg gezellige ruimte maken. Dit dus zonder dat de elektrische haard er voor zorgt dat het ook direct warm wordt in huis. Een normale haard neemt vaak aardig wat gevaren met zich mee en zorgt soms nog wel voor een brand. In enkele gevallen lopen deze branden uit de hand en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Bij een elektrische haard is er geen sprake van gevaar. Ook komen er geen schadelijke stoffen zoals koolstof mono-oxide vrij. Veel mensen ervaren het overigens als een voordeel dat er bij een elektrische haard, omdat er dus geen vuur vrijkomt ook geen brandgeur vrijkomt. Daarnaast is een elektrische haard ook nog eens erg gemakkelijk aan te zetten, namelijk door gewoon de stekker in het stopcontact te steken en op de aankoop te klikken!

Verschillende soorten maten

Elektrische haarden zijn verkrijgbaar in talloze soorten en maten. De lengtes, hoogtes en breedtes kunnen enorm variëren. Zorg ervoor dat je voordat je over gaat op de aankoop van een elektrische haard de plek waar je de haard wilt gaan plaatsen nauwkeurig hebt opgemeten. Kijk vervolgens altijd naar de maten van het elektrische haard om te weten of deze wel past op de plek waar je hem van plan was te plaatsen. Elektrische haarden zijn er overigens ook in talloze kleuren. Zwart, grijs en bruin zijn veelvoorkomende kleuren waar ook de voorkeur van veel mensen naartoe gaat. Het voordeel van deze donkere kleuren is dat het in heel veel ruimtes staat en er daadwerkelijk goed uitziet. Ook zijn er elektrische haarden met bijvoorbeeld het design van een boomstam of boomstronk. Afhankelijk van de ruimte waar je de haard wilt gaan plaatsen kan dit ook een mooie optie zijn.

Bron: renovatienieuws.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *